Napoli • centro storico

Smalle steegjes, gekleurde huizen, brandende zon, balkonnetjes vol planten, pizza op elke hoek. Het is allemaal Napels. Er zijn mooie straten met indrukwekkende gebouwen, maar ook nauwe steegjes waar het afval zich ophoopt. Mensen lopen in en uit huizen, omhelzen elkaar met veel bombarie of voeren een gesprek terwijl een drukke weg hen scheidt. Er is veel te zien. Heel veel. Het is heerlijk om er gewoon de hele dag rond te lopen en dat is dan ook wat Dennis en ik de eerste twee dagen deden. Vandaag deel 1 van mijn Napelsfoto’s.

 

 

Door Napels slenteren zonder plan werkte perfect, vooral in het Centro Storico. Typisch Italiaanse straatjes met gekleurde gebouwen. Smalle steegjes waar de was tussen twee appartementen in hangt. Prachtig versierde kerken, waar je even ontsnapt aan de chaos van de stad. Je komt het vanzelf wel tegen, ook zonder reisgids of strak plan. En anders vraag je het gewoon aan iemand op straat. In rap Italiaans met een hoop handgebaren wil elke Napolitaan je wel vertellen waar je heen moet gaan of waar je de beste gelato kan eten.
Als het te warm werd, ploften we neer op een terras en bestelden we een cappuccino freddo. Even afkoelen en mensen kijken. Dan zie je opeens een meneer die midden op straat de krant staat te lezen. Of een meisje dat in haar roze tutu tussen het afval staat de dansen. Napels is chaos, maar wel een fijne chaos.

Volgende wijk komt deel twee van mijn Napoli-serie online. Dan zal ik foto’s en verhalen delen van onze dag op Capri, een prachtig eiland in de Baai van Napels.

6 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.