Schoolsnack #2: Miniquiches met zalm en broccoli

Miniquiches zalm broccoli

Morgenochtend ben ik samen met heel veel andere studenten weer onderweg naar de universiteit. Jij ook? Of ben je zelfs alweer begonnen op school? Dan is deze receptenserie perfect voor jou. Sinds vorige week deel ik elke week een back-to-school recept. Eenvoudige, snelle recepten die je makkelijk in je rugzak meeneemt. Zo’n lekkere snack in je lunchbox maakt de start van dit schooljaar nét iets makkelijker. Deze week: miniquiches met zalm en broccoli.

Miniquiches zalm broccoli

Recept voor miniquiches

Verwarm de oven voor op 200°.

Bakjes

Ontdooi zes plakjes bladerdeeg. Rol ze een beetje uit als ze beginnen te ontdooien en snijd de plakjes in tweeën. Vouw het deeg in de muffinvormpjes. Ik gebruikte dus een plakje voor twee miniquiches omdat de bodem anders te dik vind. Natuurlijk kan je een plakje per quiche gebruiken. Ook lekker: je eigen hartige taartdeeg maken. Maar voor een snelle variant is diepvriesbladerdeeg prima!

groente

Snipper een ui en een teentje knoflook. Snijd 400 g broccoli in roosjes. De groente zal garen in de quiche, maar wel stevig blijven. Je kan de groente vooraf kort bakken in een pan, als je ze liever wat gaarder hebt. Meng de groente met een blikje wilde rode zalm (het liefst duurzaam!) en verdeel dit over de vormpjes.

Vulling

Klop twee à drie eieren met 100 ml room los. Breng op smaak met een beetje peper en eventueel (verse) peterselie en bieslook. Schenk dit mengel gelijkmatig over het zalm-groentemengsel.

Bak de miniquiches in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Deze quiches met zalm en broccoli zijn zowel warm als koud lekker. Je kan ze daarom een dag van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen naar school of je werk. Onthoud ook: met quiche kan er nauwelijks iets fout gaat. Geen room? Gebruik crème fraiche. Geen broccoli? Spinazie is ook lekker. Zo maak je de miniquiches zoals jij ze lekker vindt.

Miniquiches zalm broccoli

Meer inspiratie voor makkelijke meeneemgerechtjes? Alle schoolsnack-recepten vind je hier. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezonde appel-havermoutkoeken?

 

3 thoughts on “Schoolsnack #2: Miniquiches met zalm en broccoli”

    1. Het formaat is zeker handig! Ik ben benieuwd wat voor vegetarische quiche gaat maken 🙂 Als je nog inspiratie zoekt, vind je op mijn blog ook een recept voor quiche met venkel, spinazie en feta. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *