Luikse wafels met frambozen en slagroom

Vakantie! Om dat te vieren, bakte ik vanmiddag Luikse wafels. Lekkere, warme wafels met zoetzure frambozen en verse slagroom. Het leuke aan wafels is dat ze heel snel zijn gemaakt, je geen ingewikkelde ingrediënten nodig hebt en de hele keuken er lekker van gaat ruiken. Een perfect weekendrecept dus!

Wafels: hard of zacht

Er zijn eindeloos veel verschillende soorten wafels. Hard, zacht, dun, dik, luchtig of juist knapperig. De meest bekende zijn waarschijnlijk de zachte, rechthoekige Brusselse wafel en de harde Luikse wafels met suikerkristallen. Begin januari ga ik een paar dagen naar Luik en besloot de wafels alvast zelf proberen te bakken als voorproefje. Wist je dat het woord wafel waarschijnlijk van het begrip weven afstamt?

Luikse wafels

Recept Luikse wafels

Roer 100 gram boter met 30 gram (riet)suiker en wat zout zacht. Mix een ei en vier eetlepels melk erdoor. Zeef 250 zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix het beetje bij beetje door het botermengsel. Kneed ten slotte een handje suikerparels door het deeg. Vorm zes bolletjes.

Laat ondertussen het wafelijzer heet worden en vet het in met een beetje boter of olie. Les een deegbolletje in het midden en bak de wafel in ongeveer 2 minuten goudbruin. Herhaal dit met alle deegbolletjes.

Serveer de wafels warm met frambozen en slagroom. Natuurlijk kan je ook ander fruit gebruiken, maar iets zoetzuurs zoals frambozen is een lekkere tegenhanger voor de zoete wafels en slagroom.

13 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.