Les Pyrénées Ariégoises • week 2

Week twee in de Pyreneeën. We maakten nog twee wandelingen bij Aulus-les-Bains. Waarvan eentje naar de prachtige Cascade d’Ars, mijn favoriete waterval. Daarna verplaatsten we hemelsbreed 50 kilometer naar een andere camping, maar daar zaten wel een paar bergen tussen. En dus reden we er bijna een dag over. Iets dat ik eigenlijk wel relaxed vind. Langzaam slingeren over de Franse wegen, zon op je gezicht, boek op schoot. Vanuit het miniplaatsje Mérens-les-Vals maakten we nog een paar prachtige wandelingen. Vandaag deel ik mijn foto’s en verhalen van de tweede week in de Pyreneeën.

Voor deze foto moest ik aardig mijn best doen. Ik zag deze waterjuffer boven een riviertje op de camping vliegen. Ik wilde een foto maken, maar ze vloog verder. De enige optie: slippers uit en het water in. Dus dat deed ik. Ik heb denk ik wel een kwartier zo geruisloos mogelijk door het ijskoude water gerend tot ze stil ging zitten. Klik! En toen was ze weer weg…

Deze waterval is toch gewoon fantastisch? En de weg er omheen is ook gaaf. We liepen heel lang door het bos, langs de rivier. En toen, opeens, was er een open tussen de bomen. Met uitzicht op Cascade d’Ars. Daarna zijn we helemaal naar het valleitje boven de waterval (nóg eens 246 meter) gelopen.

Yummy, Franse croissants! Vaak haalden we ’s ochtends vroeg een brood, dat we dan ergens halverwege de wandeling aten. Er kan weinig op tegen zo’n moment: omringd door prachtige natuur in de ochtendzon een pain français eten. Maar ik word ook heel blij van de de croissantjes, geitenkaas en anijslimonade. Raad eens wat er in de achterbak naar huis zat…
Château de Foix
Aan het einde van de tweede week besloten we onze voeten wat rust te geven en reden we naar Foix. Daar liepen (ja, toch weer haha) we door het mooie historische centrum en bezochten we Château de Foix, een gaaf middeleeuws kasteel. De foto’s van onze dag in Foix komen volgende week online!
Bekijk hier Les Pyrénées Ariégoises • week 1!

4 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.