6 tips om een lange reis te overleven

Lange reis tips

Als je dit leest, ben ik in Colombia aangekomen na een lange vlucht. Een lange reis van ruim achttien uur; dat is niet mis. Voor andere vakanties zat ik al eens dertien uur in een nachtbus en een hele dag in de trein. Eigenlijk vind ik het onderweg zijn al heerlijk. Lekker naar buiten kijken, een podcast luisteren en wat schrijven… Ik geef je zes tips om lange reizen fijn te maken. Laat die vakantie maar beginnen!

1. neem Podcasts en boeken mee

Dat ene boek dat al weken op je nachtkastje ligt? Een lange reis is het perfecte moment om het te lezen. Als je snel misselijk wordt, komen luisterboeken en podcasts van pas. Mijn favoriete podcasts vind je in dit artikel. Beetje uit het raam staren, muziekje op en wegdromen maar.

2. bescherm je tas met Een flight bag

Door je backpack goed in te pakken, stap je met een gerust hart in het vliegtuig. Om te voorkomen dat de backpack beschadigd raakt of loshangende touwtjes ergens achter blijven haken, kan je ‘m inpakken in een flight bag. Koop er een die waterdicht is, zoals de Airporter van Osprey, zodat je backpack ook tegen regen en leksituaties beschermd is.  TSA-slotje erop en je bent klaar om te vertrekken. Overigens is het ook tijdens een lange bus- of treinreis fijn om je tas extra goed in te pakken.

lange reis tips flight bag

3. heb een grote sjaal bij je

Een grote sjaal komt altijd van pas. Als de airco in de bus weer eens veel te hoog staat, als de stoelen er niet zo fris uit zien, als je bij een overstap je schouders wil beschermen tegen de zon… Oh, en je kan er zelfs nog een kussen van vouwen.

4. Zorg voor snacks en veel water!

Standaard in mijn rugzak tijdens een lange reis: een thermosfles koud water, een zakje nootjes en een bakje fruit (dat niet lekt, zoals appel of banaan). Ander perfect reiseten vind ik zelfgemaakte ijskoffie, simpele appel-havermoutkoeken of mueslirepen en salades. Doe je snacks in herbruikbare bakjes, die komen op vakantie ook altijd van pas.

5. Stop een notitieboekje in je rugzak

Om goede ideeën die je tijdens de reis bedenkt niet te vergeten, om een grappige uitspraak van een medereiziger op te schrijven, om een snelle schets te maken van iets dat je buiten ziet… Een notitieboekje komt altijd van pas!

lange reis tips

6. Trek een super comfy outfit aan

Natuurlijk stap je graag à la de koningin wuivend in je mooiste outfit uit het vliegtuig. Alleen zit je waarschijnlijk niet graag eerst tien uur met buikpijn omdat die skinny jeans net iets te strak is. De kans dat jou paparazzi staat op te wachten, is toch vrij klein, dus waarom zou je niet gewoon iets comfortabels aantrekken? Je kan altijd nog een leuk jurkje in je rugzak doen en je even snel omkleden op het toilet voordat je naar buiten stapt.

– De flight bag heb ik van Osprey gekregen. –

2 thoughts on “6 tips om een lange reis te overleven”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.