Tropische kokoskoekjes met ananasjam

Kokoskoekjes met ananas

Het is dan nog wel lang geen zomer, maar om deze koude, grijze dagen wat op te fleuren, bakte ik vandaag tropische kokoskoekjes. De combinatie kokos en ananas smaakt lekker zomers en met je ogen dicht, waan je je bijna op een tropisch eiland.

recept voor de kokoskoekjes

Mix 120 gram boter tot het zacht is. Voeg dan 60 gram (riet)suiker toe en mix tot een glad geheel. Mix dan ook een ei, 60 gram kokosrasp en 125 gram zelfrijzend bakmeel er doorheen. Voeg voor een extra Caribisch tintje een paar druppels rum(aroma) aan het beslag toe. Zet het beslag minimaal een halfuur in de koelkast, zodat het stevig wordt. Draai ongeveer tien balletjes van het deeg en druk ze op een bakplaat plat. Maak met je duim kuiltjes in de koekjes en schep hier een beetje ananasjam in. Bak de koekjes op 190 graden in 10 tot 15 minuten goudbruin.

Variaties

Eigenlijk zijn deze koekjes met alle soorten jam lekker. Mijn favorieten zijn bosvruchten en abrikoos omdat dit zulke goede combinaties met kokos zijn. In plaats van gewoon zelfrijzend bakmeel kan je ook zelf havermeel maken door havermout klein te mixen en bakpoeder toe te voegen. De koekjes zijn dan net iets gezonder en de smaak wat aardser.

Meer koekjes?

Koekjes bakken is zo’n perfecte weekendbezigheid. Het leuke is dat er nog een paar dagen van kan genieten en ze bijvoorbeeld ook mee naar school of werk kan meenemen. Meer koekjesrecepten vind je hier. Wat dacht je bijvoorbeeld van maanzaadkoekjes met citroen en witte chocolade?

9 thoughts on “Tropische kokoskoekjes met ananasjam”

  1. Dat ziet er zooo lekker uit! Ik ben echt dol op kokos! Met ananas heb ik het nog nooit geprobeerd, dus misschien wel de moeite waard als ik zo naar je koekjes kijk 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *