Historische kerstmarkt Osnabrück

Kerstmarkt Osnabrück
Kerstmarkt Osnabrück

Het zal je niet verbazen dat de tijd voor Kerstmis een goed moment voor een reisje naar Duitsland is. Kerstmarkten, glühwein, overal lichtes en kerstversiering… Ook Osnabrück is al dik twee weken in feeststemming. Fonkelende lichtjes en de geur van gebrande amandelen komen je tegemoet tijdens een wandelingetje door de stad. Een dagje kerstmarkt in Osnabrück is absoluut de moeite waard!

Niet te missen op de kerstmarkt Osnabrück

Oké, Glühwein hoort er natuurlijk bij. Traditioneel, alcoholvrij, met witte wijn of vegan: op de kerstmarkt kan je je glühwein hart ophalen. Je betaalt €2,- statiegeld voor de mok, die je natuurlijk ook prima als leuke souvenir mee naar huis kan nemen. Maar de kerstmarkt in Osnabrück heeft nog zoveel meer te bieden! Midden op de Markt staat het bijna 100 jaar oude carrousel van de familie Telsemeyer. En ja, dat is ook voor volwassenen leuk 😉 Voor het theater staat ’s werelds grootste speeldoos. Hierin staan levensgrote figuren die 25 verschillende kerstliedjes draaien. Ook niet te missen: de ruim zes meter hoge notenkraker aan het begin van de grote straat.

Kerstmarkt Osnabrück

Vanuit een ander perspectief

Wil je de kerstmarkt eens vanuit een ander perspectief zien? Beklim dan de 192 treden van de Marienkerktoren. Vanaf daar zie je pas echt goed hoe mooi Osnabrück schittert. Elke zondagmiddag en –avond, en donderdagavond vinden er beklimmingen plaats. Blijf je liever op de grond? Dan kan je ook een ronde met het kerstmarkttreintje maken.

Kerstmarkt Osnabrück

Praktische informatie kerstmarkt Osnabrück

De kerstmarkt in Osnabrück is nog tot en met 22 december 2018 dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur geopend. Sommige kraampjes zijn wat langer open, vooral als het ’s avonds nog gezellig is. In Osnabrück kom je onwijs makkelijk met de trein vanuit Nederland. De intercity van Amsterdam naar Berlijn stopt ook in Osnabrück en dat duurt maar drie uur. Dus hop, de trein in en van de Duitse kerstsfeer genieten!

Kerstmarkt Osnabrück Duitsland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.