Isola di Procida

Blauwe zee, felgekleurde huizen en overal planten. Beter kan het niet worden, toch? Na een fantastische dag op Capri, besloten we nog een keer op de boot te stappen. Deze keer naar Procida, een mini-eiland in de baai van Napels. En wat was Procida prachtig. Weinig touristen, veel water en een relaxte sfeer. Na het zien van mijn foto’s, snap je waarschijnlijk wel waarom ik het liefst nú richting dit eiland vlieg.
Vanaf de haven liepen we naar Chiaia, een rustig strand met uitzicht op Marina di Corricella (met al die gekleurde huisjes). We sprongen van de rotsen het koele water in en zwommen. Hoe verder we de zee in zwommen, hoe mooier het uitzicht op felgekleurde kust werd. Ook heel fijn: er was bijna niemand. Dus dobberden we uren in het water, zwommen een heel stuk langs de kust en aten tussendoor pizza op de rotsen. Als ik mezelf kon teleporteren, deed ik dat nú naar dat moment.

 

Toen onze vingers langzaam begonnen te rimpelen en mijn schouders verdacht rood begonnen te worden, klommen we de steile trappen weer omhoog naar het centrum van Procida. Vanaf daar zijn we het hele eiland rondgelopen. Echt elk hoekje, elke straat en elk trappetje is mooi op dit eiland. Overal staan cactussen en hangen slierten bloemen van balkons. Procida is gewoon geweldig.

 

Procida is echt een eiland om gewoon lekker rond te lopen. Overal is het mooi en gezellig en welk strand je ook kiest, de zee is er helder en blauw. Wij kwamen uiteindelijk terecht in Marina di Coricella, het vissersdorpje waarop we uitzicht hadden tijdens het zwemmen. Hier meren vissers de hele dag aan met netten vol vis. Vanaf daar liepen we de heuvel op richting Terra Murata, waarvandaan je het beste uitzicht over Procida hebt: aan twee kanten zee en in het midden een warboel van felgekleurde architectuur.

 

 

Terwijl de zon langzaam ondergaat lopen wij over de pier. Aan de ene kant zien we boten de haven in- en uitvaren. Aan de andere kant ligt Napels, ergens verscholen achter de blauwe golven. We vinden prachtige schelpen tussen de rotsen en genieten van de zonnestralen op Procida. Met een beetje pijn in mijn hart stappen we een uurtje later op de boot terug naar Napels. Procida, wat was je mooi.

14 Comments

Add Yours
  1. 9
    Jessy

    Wat een prachtige foto's zeg! Als ik dit soort foto's zie baal ik stiekem toch wel een beetje dat ik dit jaar niet op vakantie ben geweest haha. Misschien toch maar last minute iets boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.