Hotspot: Vegabond

Toen ik vorige week met Wiktoria in Amsterdam afsprak, bleek dat zij net als ik zoveel mogelijk plantaardig eet. Het perfecte moment om een nieuwe vegan hotspot te ontdekken dus! We kwamen terecht bij Vegabond, in hartje Amsterdam. We ploften neer op een bankje bij het raam, waar de zonnestralen ons opwarmden. Ik dronk de lekkerste chai latte ooit en twijfelde zoals altijd heel lang welke taart ik zou kiezen. Maar verkeerde taart kiezen kan natuurlijk nooit. En zeker niet bij Vegabond!

Ziet dit er lekker uit of ziet dit er lekker uit? En weet je, deze brownie smaakte nóg lekkerder dan ‘ie eruit ziet! Hij was echt goed kleverig en de combinatie met stukjes noot maakte was perfect. Oh, en dit bordje is (net als al het andere verpakkingsmateriaal) gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, dat wordt gemaakt van maïs en andere afbreekbare grondstoffen. Gaaf hè?

Bij Vegabond kan trouwens ook nog eens biologische en veganistische boodschapjes doen. Ik ben er iets te snel langsgelopen om je precies te kunnen vertellen wat er allemaal te koop is, maar dat is een goede reden om er zelf eens een kijkje te nemen (en taart te eten!). Ik geloof dat ik dat zelf binnenkort ook maar eens ga doen…

Vegabond is te vinden op Leliegracht 16 (Amsterdam). Let wel op: ze zijn op maandag gesloten. De rest van de week kan je er gewoon heerlijk op een bank in het zonnetje kruipen met een grote kop koffie of thee. Heel fijn!

14 Comments

Add Yours
 1. 3
  Dilys Eikelboom

  OMIGADOO JANNA. DIE BROWNIE. Ik begon al spontaan te kwijlen, maar toen ik je stukje eronder las werd het een soort waterval. Okay, too much information……. Haha! Met andere woorden: de brownie ziet er echt heel lekker uit, en het lijkt me sowieso een heel tof plekje om eens heen te gaan!

 2. 7
  Klaske

  Wat ziet dat er tof uit, zeg! En die brownie lijkt me vooral heel erg lekker (ik krijg spontaan trek). Als ik in Amsterdam ben, weet ik nu in ieder geval waar ik taart moet gaan eten 😉 Liefs

 3. 9
  Cilla

  Jaaaaaa!!!! Vegabond is zo heerlijk 🙂 Ik zit er bijna elke week en het is echt one of my veganfave's van Amsterdam. Vooral die rijstwraps en de raw brownies zijn té lekker. Leuke blog meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.