De Freeden in bloei: rondwandeling bij Bad Iburg

Deze rondwandeling bij Bad Iburg kan je natuurlijk altijd maken, maar een paar weken per jaar is het op de Freeden bijzonder mooi. In april bloeit hier namelijk de holwortel: een schattig wit en roze bloempje. De rondwandeling “Freedenblüte” neemt je acht kilometer mee langs de groene heuvels vol met deze prachtige bloemen.

TERRA.Track Freedenblüte

Osnabrück ligt middenin natuur- en geopark TERRA.Vita. In dit park, dat bekend staat om haar veelzijdigheid aan landschappen en bodem met bijzondere mineralen en fossielen, zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet: de TERRA.Tracks (wandelen) en TERRA.Trails (fietsen). De routes focussen allemaal op iets bijzonders en zijn zowel goed bereikbaar als begaanbaar. De TERRA.Track Freedenblüte begint in het stadje Bad Iburg en maakt vanaf daar een rondje van acht kilometer langs de berg Freeden. Daardoor heb je ook nog eens af en toe een mooi uitzicht op de heuvelachtige omgeving van Bad Iburg.

TERRA.Track Freedenblüte wandelen
Met de bloeiende holwortel is de TERRA.Track ‘Freedenblüte’ de perfecte wandeling voor de lente

Bloemenpracht op de berg Freeden

Behalve de bloeiende holwortel zijn er onderweg nog veel meer mooie bloemen op de Freeden te zien, zoals de bosanemoon en narcissen. Echt een wandeling voor de lente dus! Wil je weten of nu het juiste moment is om de bloeiende Freeden te zien? Met de Freedometer bericht TERRA.Vita hoe ver de holwortel al in bloei staat. Deze pagina krijgt elke dag een update en zo weet je dus precies wanneer de TERRA.Track Freedenblüte op z’n mooist is.

TERRA.Track Freedenblüte
De zonkant van de berg Freeden is bezaaid met paarse en witte bloempjes

Picknicken in een wandelhut

Hoewel ik het leuk vind om gewoon rond te gaan wandelen met een kaart, is het soms ook best fijn om een vaste route te wandelen. Het is onmogelijk te verdwalen omdat de TERRA.Track Freedenblüte goed met bordjes aangegeven staat. Bovendien weet je zeker dat je langs allerlei fijne plekjes komt, zoals bij deze wandeling ook het geval was. Op de route liggen twee wandelhutten, een rotswand uit kalksteen waarin je goed de 90 miljoen jaar oude steenlagen kan zien en het hotel “Landidyll”, waar je na je wandeling met Kaffee und Kuchen kan uitrusten. Neem in ieder geval een kleine picknick mee voor in de wandelhut halverwege de tour. In en tegen de hut staan namelijk aan drie kanten bankjes, waardoor je op elk moment van de dag hier heerlijk in de zon kunt zitten.

Wandelen Bad Iburg Freedenblüte
Door de goede wandelmarkeringen van de TERRA.Track zal je niet snel de weg kwijtraken

Meer wandelen rondom Osnabrück?

Het Osnabrücker Land heeft nog veel meer mooie wandelingen te bieden:

  • Tussen Bad Iburg en Osnabrück, middenin de groene heuvels ligt het dorp Georgsmarienhütte. Tijdens de ronde van Georgsmarienhütte heb je veel mooie uitzichten en heb je kans om wilde herten te spotten!
  • Bosbaden, een stevige wandeling of een kleine stadswandeling: in het rustige, maar zeker niet slaperige Bad Essen kan het allemaal.
  • Wil je direct vanuit de stad wandelen? Dat kan! Op ongeveer 1,5 uur wandelen vanuit Osnabrück ligt de Rubbenbruchsee, een idyllisch meertje midden in het bos.

Wandelen Bad Iburg
Tijdens deze wandeling bij Bad Iburg zie je ook nog veel andere bloemen, zoals deze schattige bosanemoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.