Natuurfoto op hout van Fotofabriek

Foto op hout

Wat denk jij als je ’s ochtends uit het raam kijkt en de wereld bedekt met een laagje vorst ziet? ‘Ugh, koud’ of ‘Zo snel mogelijk naar buiten!’ Ik denk meestal het laatste en sta binnen een uurtje buiten met mijn wandelschoenen aan en mijn camera in m’n rugzak. De herfst en winter zijn misschien wel koud en nat, maar dat zorgt voor schitterende plaatjes. Hup, naar buiten dus!

Druppels en vorstrandjes

Als het een nacht goed heeft gevroren, zijn de blaadjes en bloemen de volgende dag bedekt met ‘suikerrandjes‘. En die regen die je zo vervloekt als je op de fiets zit, zorgt voor schitterende pareltjes op bladeren en spinnenwebben. Ga eens op je tenen staan, op je buik liggen of zak door je hurken en bekijk de natuur vanuit een ander perspectief. Kom dichtbij en zoom in. Kies voor een groot diafragma (laag getal) voor een mooie, wazige achtergrond. De waterdruppeltjes kunnen zo ook voor een gaaf bokeh-effect zorgen.

Waterdruppel fotografie

Je foto aan de muur

Als je na een mooie wandeling thuis komt met een camera vol foto’s, kan je die natuurlijk in een mapje op de computer zetten en er nooit meer naar kijken. Zonde! Veel leuker is het om je bijzonderste foto af te laten drukken. Bij Fotofabriek kan je foto’s op hout laten afdrukken. Dat past echt perfect bij natuurfoto’s! Je kan kiezen uit dunne latjes vurenhout of een stuk berkenplex. Bij beide soorten kan je kiezen voor een whitewash, zodat je de kleuren beter ziet of onbewerkt materiaal, zodat je de structuur van het hout beter ziet. Allebei erg mooi. Pluspunt: het hout van Fotofabriek is biologisch en FSC gekeurd.

Foto op hout

Winterwandeling-inspiratie

Wandelen is eigenlijk zo simpel. Je trekt een paar schoenen aan en je kan gaan. Waar je loopt, maakt eigenlijk niet eens zoveel uit. Toch inspiratie nodig? Hier vind je hier mijn favoriete wandelingen, zowel in Nederland als daarbuiten. Deze wandeling rond Zandvoort is bijvoorbeeld schitterend als het een nachtje flink koud is geweest.

– De foto op hout heb ik van Fotofabriek.nl gekregen. –

6 thoughts on “Natuurfoto op hout van Fotofabriek”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *