Herinnering op hout met Albelli

foto op hout Albelli

Toen ik tijdens het minimalisme-experiment door mijn foto’s scrolde om wat orde in de chaos te brengen, bedacht ik hoe zonde het was om al die foto’s te laten verdwijnen in het zwarte gat van de harde schijf. Het mailtje van Albelli om een foto op hout testen, kwam dus als geroepen!

duurzaam hout

Bij Albelli kan je je foto’s op verschillende materialen laten afdrukken, zoals plexiglas, aluminium of vurenhout. Ik houd zelf ontzettend van hout omdat dit een bijzonder effect geeft. Albelli behandelt het hout met een lichte whitewhash, waardoor je kleuren mooi uitkomen, maar je nog wel de structuur van het hout ziet. Niet onbelangrijk: hun hout komt van duurzaam beheerde bossen. Dubbel mooi dus!

foto op hout Albelli

natuur om de hoek

Een foto kiezen om af te laten drukken, is niet makkelijk. Zeker een uur heb ik door mappen met foto’s doorgespit. Een foto van golven die stukslaan op de grillige rotsen in Bretagne? Een zonnige plaatje uit Napels? Uiteindelijk koos ik deze foto die ik maakte tijdens een wandeling in de duinen van Nationaalpark Zuid-Kennemerland. Gewoon hier om de hoek dus. Saai? Zeker niet! Als mensen deze foto nu zien staan, zijn ze steeds weer verbaasd dat we deze prachtige natuur gewoon ‘in de achtertuin’ hebben.

Eenvoudig en snel

Als je eenmaal een foto hebt uitgekozen, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk aan de muur hangen. Gelukkig hoef je bij Albelli niet lang te wachten. Met het eenvoudige onlineprogramma maak je heel eenvoudig iets moois. Je hebt genoeg opties, maar niet te veel. Wanneer je een foto op hout maakt het formaat, de plankrichting en een effect kiezen. Even je adres invoeren en maximaal vijf dagen later ligt je creatie op de mat. Ook leuk als (last-minute) cadeautje!

Tips voor een foto op hout

Gelijk zin om ook een foto op hout te laten afdrukken? Met deze tips wordt je creatie nog mooier. Houd ten eerste rekening met de kleur van het hout. Door de whitewhash worden je kleuren heel natuurlijk, maar je blijft ook nog de kleur van het hout zien. De ene foto is hierdoor geschikter om op hout af te laten drukken dan de andere. Natuurfoto’s doen het (bijna) altijd goed op hout! Maak daarnaast een mooie uitsnede en houd daarbij rekening met de latjes. Bij een formaat van 40×30 heb je bijvoorbeeld drie latjes, bij 60×40 vier. In het online programma van Albelli kan je goed zien hoe het eindresultaat wordt. En ten slotte: kies een foto waar jij blij van wordt. Dan heb je elke dag een glimlach op je gezicht als je ‘m ziet!

– De foto op hout heb ik van Albelli gekregen. –

4 thoughts on “Herinnering op hout met Albelli”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.