Flaske: een duurzame thermosfles met een missie

Over precies een week woon ik in Osnabrück. Als ik uit het raam van mijn nieuwe appartementje kijk, heb ik uitzicht op de markt met aan de ene kant de Marienkirche en de andere kant het stadhuis, waar ik ga werken. Naar werk neem ik eigenlijk altijd mijn eigen fles mee. Dat scheelt een hoop plastic wegwerpbekertjes en bovendien kan je dan écht lekkere koffie of thee meenemen. Ik was al fan van Flaske, en nu met de nieuwe designs helemaal. Een lekker Nederlands design op mijn Duitse werkplek. Dat leek me perfect passen bij de baan als stadsambassadeur voor Haarlem in Osnabrück.

Flaske: hip én duurzaam

Flaske is de toffe onderneming van Ruben Peters. Tijdens zijn reizen, schrok hij van de hoeveelheid plastic in de oceaan. Megazonde en bovendien makkelijk te voorkomen, bijvoorbeeld door een keer een goede fles aan te schaffen in plaatst van steeds wegwerpflesjes te kopen. De flessen zijn gemaakt van roestvrijstaal en gaan daarom lang mee. Een fijn voordeel van dit materiaal in combinatie met een dubbele wand is dat je drankjes superkoel blijven in de zomer en lekker warm in de winter. Dit alles komt in een heleboel mooie designs. Van metallic blauw tot een stoere hout-look, van gezellig roze tot fluorescerend geel. Of een op en top Nederlandse Flaske, zoals die van mij. En als je liever iets hebt om je eten in warm te houden, verkoopt Ruben nu ook food pots.

Flaske duurzame thermosfles

10% naar The ocean clean-up

Met een Flaske bespaar je een enorme berg plastic afval. En het wordt nog mooier: van elke verkochte Flaske wordt 10% van de prijs gedoneerd aan The Ocean Cleanup. Dit ambitieuze project van de Nederlandse Boyan Slat heeft als doel het plastic in de oceanen op te ruimen. Misschien heb je wel meegekregen dat Boyan en zijn team twee weken geleden na vijf jaar testen nu echt zijn begonnen bij de Great Pacific Garbage Patch. Het is toch gaaf dat je met een Flaske aan dit prachtige project kan bijdragen?

Inspiratie nodig voor een lekker drankje voor in de Flaske? Ik ga deze herfst zeker weten heel vaak zelfgemaakte chai latte mee naar kantoor nemen. En ik geloof dat ik er een warme chocolademelk in schenk als ik in het weekend ga wandelen. Laat de koude dagen maar komen!

– De fles heb ik gekregen van Flaske. Ik sta 100% achter de missie van Flaske en de meningen in dit artikel zijn ook 100% die van mij. –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.