Mijn eerste backpack: Osprey Aura AG 65

Tickets geboekt, paspoort geregeld, vaccinaties gehaald en dan… een backpack kopen! Deze zomer ga ik vier weken backpacken door Colombia en tja, wat is backpacken zonder backpack? Dus speurde ik de outdoorzaken en het internet af naar de perfecte eerste backpack om mee te reizen. Mijn keuze viel uiteindelijk op de Osprey Aura AG 65. Ik neem je mee op mijn zoektocht naar de perfecte rugzak. Hé, ik ben nog een groentje op het gebied van backpacken, maar ik kan je wel alvast vertellen waar je zeker op moet letten als je een backpack gaat kopen.

Zo koos ik mijn eerste backpack

Allereerst: de inhoud. Zelf wil ik graag genoeg ruimte om spullen voor vier weken mee te nemen, maar het moet wel draagbaar blijven. Voor Colombia was 50L waarschijnlijk genoeg geweest (hallo zon!), maar ik wil deze backpack in de toekomst ook mee kunnen nemen naar koudere oorden, zoals Noorwegen. Daarnaast wil ik draaggemak en een fijne pasvorm. Deze Osprey is een van de weinige met een geventileerd rugpand. Osprey gebruikt daarvoor het unieke AntiGravity backsystem. Wel zo fijn als we straks met 35 graden door Colombia lopen. Daarnaast heeft de backpack een stevige heupband waardoor het gewicht goed over mijn lichaam verdeeld is. Het voelt alsof je door de backpack ‘geknuffeld’ wordt, zo goed voegt ‘ie. Daarnaast is het gebruiksgemak erg belangrijk. Dingen om op te letten zijn bijvoorbeeld waar je de backpack open maakt en of er handige vakjes in zitten. Ten slotte ga ik echt voor kwaliteit. Het zou zonde zijn als de backpack na een keer al stuk is, dus ik vind het belangrijk dat het materiaal stevig is en de ritsen degelijk zijn.

Eerste backpack Osprey

Waarom de Osprey Aura AG65 fijn is

De Osprey Aura AG 65 voldoet wat mij betreft zeker aan deze vier criteria. Ik vind het ook heel fijn dat de rugzak zo gebruiksvriendelijk is. De backpack bestaat namelijk uit twee grote vakken, die je allebei via een aparte opening kan bereiken. Zo hoef je niet alles uit je backpack te halen als je zonnenbrandcrème weer eens onderop verstopt zit. In de klep zitten nog drie kleine vakjes, in de heupband nog twee en aan de zijkant zitten nog steekzakken voor (thermos)flessen. Ook fijn: in de klep zit nog een regenhoes verstopt. Om de inhoud goed te organiseren, heeft Osprey handige accessoires, zoals ultralichte stretch stuff sacks en een opvouwbare toilettas.

Osprey backpacken

Osprey: duurzaamheid voorop

Nu is er nog iets fijn aan Osprey: duurzaamheid staat centraal. Ze gebruiken hoogwaardige materialen zodat de backpacks zo lang mogelijk meegaan. Ze geven zelfs een All Mighty Guarantee op hun producten. Dat betekent dat ze je backpack (tegen een kleine vergoeding) repareren als er iets stuk is.  Zo gaat Osprey onnodige verspilling van materiaal tegen.

de eerste keer backpacken

Goed, je hebt dé backpack gevonden en in huis gehaald. Wat nu? Testen! Alle ritsen, koordjes en bandjes zijn in het begin nog een beetje stroef. Bovendien heb je misschien nog helemaal niet alle vakjes en zakjes ontdekt. Stop daarom je rugzak vol kleding en ga erop uit. Ik ben laatst gaan wandelen met de backpack. Gewoon in Nederland! Dat leverde een aantal geïnteresseerde blikken en grappige gesprekken op (‘wow, waar komen jullie vandaan?’ – ‘tja, eh, de auto staat hier 15 kilometer vandaan’), maar ik ken de backpack nu wel van binnen en van buiten en heb een beter idee hoe ik ‘m straks wil inpakken voor Colombia. De komende tijd zal ik zeker nog een aantal artikelen schrijven over onze voorbereidingen voor de eerste keer backpacken, dus stay tuned!

– Dit artikel heb ik in samenwerking met Osprey geschreven. Eerst heb ik zelf onderzocht welke backpack ik graag wilde hebben en pas daarna ben ik in contact gekomen met Osprey. Dit artikel bevat mijn eerlijke mening. –

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.