Duurzame wandelschoenen met comfort: review van de Aspen Mid van Grisport

Een paar wandelschoenen dat echt lekker zit en ook nog eens duurzaam geproduceerd is? Het leek een beetje teveel gevraagd. Tot ik die duurzame wandelschoenen van Grisport ontdekte. Dit zijn schoenen die je met een dubbel goed gevoel aantrekt.

Comfortabele wandelschoenen: Aspen Mid van Grisport

Wie wel eens een wandeling van meer dan een uur maakt, weet dat een wandelschoen vooral comfortabel moet zijn. Een blaar of irritatie kan je wandeling al snel een stuk minder leuk maken. Toen ik de Aspen Mid voor het eerst aantrok, dacht ik meteen: let’s go! De schoen is zacht van binnen en geeft tegelijkertijd de steun die je nodig hebt als je op wat ruiger terrein onderweg bent. De Aspen Mid is speciaal ontwikkeld voor de smalle damesvoet en sluit bij mij perfect aan zonder ergens te drukken. Na een aantal wandelingen is de schoen naar m’n voet gaan staan en zitten ze nog lekkerder. Bijkomend voordeel: de schoen is lekker licht, zeker voor een halfhoge wandelschoen. En oké, het is zeker niet het belangrijkst, maar het is toch wel fijn dat deze wandelschoen er ook nog eens mooi uitziet. Met deze schoen loop ik na mijn wandeling zo door naar een café of restaurant.

Specificaties van de Aspen Mid

  • Classificatie: A/B (trekking schoenen met een flexibele zool, geschikt voor lange en meerdaagse wandelingen)
  • Voering: waterproof membraam tussen de verschillende lagen van de schoen
  • Bovenkant: Nubuck (licht geschuurd leer met en fluweelachtige uitstraling)
  • Zool: vibram lady (een stevige, maar flexibele profielzool)
  • Kleuren: bruin of blauw

Duurzame wandelschoenen van Grisport

Wat zijn eigenlijk een duurzame wandelschoenen? Grisport heeft daarvoor een aantal strenge normen opgesteld. Ten eerste draait de fabriek grotendeels op zonne-energie. De 15000 m2 zonnepanelen zijn goed voor 70% van de stroom die nodig is om de wandelschoenen te produceren. Een voordeel is ook dat de schoenen in Italië gemaakt worden. En dat niet alleen, de materialen zoals het leer en rubber komen uit Europa. Minder vervuiling door transport dus! Een schoen die je met een goed gevoel aantrekt dus.

Duurzame wandelschoenen voor een zachte prijs

Je vraagt je af of duurzame wandelschoenen niet heel erg duur zijn? Die van Grisport gelukkig niet. De Aspen Mid kost €129,95. Het is uitgave waar je lang plezier van hebt. Als je wandelschoenen goed onderhoudt, kun je er wel een paar jaar mee voort. En echt, een paar goede wandelschoenen maken je tochten zoveel leuker.

Inspiratie: dit zijn wandelingen die je goed met de Aspen Mid kan maken

Als je een paar nieuwe wandelschoenen hebt, wil je natuurlijk direct op pad. Wat mij betreft is de Aspen Mid van Grisport de perfecte schoen voor…

-Disclaimer: Ik heb de Aspen Mid van Grisport gekregen om te testen en er vervolgens een eerlijke review over te schrijven. De mening die je in dit artikel leest, is 100% die van mij.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.