Schoolsnack #3: Citroen-maanzaadcake

Citroen-maanzaadcake

Alle scholen, universiteiten en opleidingen zijn weer begonnen. Heb je morgen een lange dag? Dan is deze receptenserie perfect voor jou. Sinds eind augustus deel ik elke week een back-to-school recept. Eenvoudige, snelle recepten die je makkelijk in je rugzak meeneemt. Zo’n lekkere snack in je lunchbox maakt de start van het schooljaar nét iets makkelijker. Deze week: yoghurtcake met citroen en maanzaad.

Recept citroen-maanzaadcake

Verwarm de oven voor op 140 graden en vet de cakevorm in.

Mix 200 g yoghurt met 200 g zelfrijzend bakmeel, 3 eieren en 100 g suiker. Pers hier twee citroenen in uit en schep ook het rasp van de citroenen door het cakebeslag. Roer ten slotte nog 4 à 5 eetlepels maanzaad er doorheen. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 tot 60 minuten goudbruin. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Citroen-maanzaadcake

Tips

In de koelkast kan je de cake wel een paar dagen bewaren. Langer bewaren? Snijd de cake dan vast in plakken en vries die in. Als je dan ’s ochtends een plak uit de vriezer haalt en in je rugzak stopt, dan heb je ’s middags een lekker stuk cake als je suf begint te worden op school. Mmm!

Overigens kan je met dit recept nog alle kanten op. In plaats van yoghurt kan je ook boter gebruiken, dan wordt de cake wel wat vetter. Met wat meer suiker of honing wordt ‘ie zoeter. Geen verse citroenen? Gebruik citroensap uit een potje. Als je niet van maanzaad houdt, kan je ook chiazaad gebruiken. Zo maak je een cake die jíj lekker vindt!

Meer eenvoudige back-to-schoolrecepten vind je hier. Wat dacht je bijvoorbeeld van miniquiches?

4 thoughts on “Schoolsnack #3: Citroen-maanzaadcake”

  1. Ohhh lekker! Maanzaadcake is echt lekker. In Duitsland heb ik witte chocolade met maanzaad gekocht. Die is echt fantastisch! Die tip over invriezen is trouwens echt handig. Ik vries alles in, haha.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *