Chai latte: herfst in kopje

Chai latte recept

Kaneel en herfst gaan hand in hand. Misschien is chai latte daarom wel zo lekker in de herfst. Deze Indiase thee is kruidig, romig en verwarmend. Niet alleen smaakt het lekker, de hele keuken gaat er ook nog eens lekker van ruiken. Vooral als je de chai latte vers maakt. Dat is makkelijker dan je misschien dacht. Perfect voor koude ochtenden, herfstige middagen en relaxte avondjes op de bank. Eigenlijk is chai latte altijd goed.

Chai latte recept

Voor 2 personen
Kook een kaneelstokje, zes kruidnagels, acht kardemomzaadjes en vier anijssterren zachtjes in ongeveer 500 ml water tot het water bruin kleurt en je keuken lekker begint te ruiken. Zet dan het vuur uit en voeg zwarte thee toe (een zakje of losse thee). Laat trekken en schenk dan in twee koppen. Giet er een scheutje (amandel)melk in, even roeren en klaar is de verse chai latte! Voeg eventueel nog honing of suiker toe.

Niet te moeilijk doen over de hoeveelheden hoor. Voeg gerust wat meer of minder kruiden toe als je dat lekker vindt. Maak de chai zoals jij ‘m lekker vindt!

Chai latte kruiden

De kruiden

Ik maakte de chai latte met kruiden die Nerissa meenam van de Tropical Spice Garden in Maleisië. Op deze plantage, die je ook kan bezoeken, wordt alles duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd. Zo drink ik m’n chai latte met nog meer plezier. Overigens kan je de kruiden die je nodig hebt voor chai in de meeste theezaken en drogisterijen ook gewoon kopen.

Nog even iets over kaneel trouwens. Op het zakje staat dat kaneel je luchtweg van je neus kan openen en bovendien een aantal darmproblemen, zoals kramp en diarree kan voorkomen. Als je hier meer over wil weten, kan je dit onderzoek lezen. Misschien vanavond na het eten dus een kopje verse chai latte brouwen? 😉

Chai latte recept

Houd je meer van chocolademelk? Hier vind je een recept voor pittige witte chocomelk.

10 thoughts on “Chai latte: herfst in kopje”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.