Canyon Lengerich: wandelen rond een indrukwekkende kloof

Van de Grand Canyon hebben we allemaal waarschijnlijk wel eens foto’s gezien: een indrukwekkende diepe kloof met mooi oranjebruin gesteente. Maar hé, een retourtje Amerika is niet per se goedkoop. Gelukkig is er net over de grens, in het Tecklenburger Land, ook een prachtige kloof te zien: de Canyon Lengerich. De kloof is gevuld met prachtig turquoise water en zeker een bezoekje waard.

Wandelen in het Teutoburger Wald met de Teutoschleifen

Door het Teutoburger Wald, een smalle, maar tamelijk hoge heuvelrug in de buurt van Osnabrück, loopt de Hermannsweg. Met zijn 156 kilometer en schitterende uitzichten, geld het als een van de mooiste hooggelegen wandelpaden van Duitsland. Om een beetje extra aandacht te geven aan de hoogtepunten die op deze weg liggen, zijn er een aantal goed gemarkeerde wandelingen uitgezet: de zogenaamde Teutoschleifen. Deze zijn tussen den 6,5 en 13 kilometer lang en daarom geschikt voor een breed publiek.

Teutoschleife Canyon Blick Lengerich

De Canyon Lengerich: een bijzondere kloof

Een van de Teutoschleifen neemt je mee naar de Canyon Lengerich. De kloof was vroeg een steengroeve, waar kalksteen voor cementproductie werd gewonnen. In de buurt van het plaatsje Lengerich zijn er nog meer verlaten steengroeves, maar de Canyon is daarvan wel de bijzonderste. Die liep namelijk vol met regenwater, dat schitterend blauw kleurde.

De Teutoschleife Canyon Blick wandelen

Rondom de kloof kan je twee wandelingen maken. De Teutoschleife ‘Canyon Blick’ loopt tussen Leeden en Lengerich, is 11 kilometer en heeft naast een uitzicht op de Canyon nog een paar mooie uitzichten te bieden. Loop je liever een klein rondje? Dan is de Canyon Tour van 5,3 kilometer perfect. Deze tour begint bij het uitzichtspunt en is daarna goed aangegeven met bordjes.

Teutoschleife Canyon Blick

Teutoschleife Canyon Blick in het kort

Teutoschleifen wandelen Duitsland

Meer wandelen in Duitsland

  • Ook de andere Teutoschleifen zijn erg de moeite waard. Zo is de Teutoschleife Tecklenburger Bergpfad een mooie mix van bos, weidse uitzichten en schattige dorpjes.
  • Mijn bijzonderste wandelervaring in Duitsland was wadlopen over de Noordzeebodem. Wandelen over de uitgestrekte vlakte waar een paar uur eerder nog de zee was: wow!
  • Wil je het liever iets spectaculairder? In het Okertal in de Harz heb je indrukwekkende rotspartijen.
Wandelen Tecklenburger Land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.