7 x Hier word ik blij van!

Waar word jij blij van? Tijdens mijn ochtendexperiment noemde ik elke ochtend meteen nadat ik wakker werd minstens drie dingen op waar ik dankbaar voor was. Nog steeds begin ik de dag op die manier. Vaak zijn het kleine dingen: iets waar ik om moest lachen of dat me vrolijk maakte. De lichtpuntjes van de dag. In dit artikel noem ik er zeven. Wie weet worden dit jouw lichtpuntjes van morgen.

1. Ochtendlicht in Amsterdam

Vroeg opstaan terwijl de zon nog slaapt, is niet altijd even makkelijk. Maar als ik dan het metrostation op de Nieuwmarkt in Amsterdam uitstap en de eerste zonnestralen op grachtenpanden zie stralen, maakt mijn hart toch wel even een sprongetje!

2. Tijmthee

Verse muntthee en gemberthee kan je inmiddels bijna overal wel drinken. Heb je ook al eens tijmthee gedronken? Dit geurige plantje ken je waarschijnlijk wel van de provençaalse kruidenmix, maar ook als thee smaakt het onwijs lekker. Met of zonder honing.

3. Kedi: docu over straatkatten

Kedi is het Turkse woord voor kat. En precies dit dier speelt de hoofdrol in deze documentaire. Istanbul telt zo’n honderdduizend straatkatten. Elk met zijn of haar eigen karakter, fratsen emoties. Een documentaire waarin zo weinig, maar toch zoveel gebeurt.

Raamkatten Straatsburg
Raamkatten in Straatsburg

4. Mijn ‘nieuwe’ jurkje

De beste manier om milieuvriendelijk nieuwe kleding te scoren? Dat is toch wel via een kledingruil. Groot pluspunt: het kost je helemaal niets. Samen met Hermien van KouweKleren organiseerde ik vorige week een kledingruil voor groene bloggers. Daar hield ik mijn nieuwe favoriete chilljurkje én een heleboel gezellige contacten aan over.

Ook zin om kleding te ruilen? Op 17 februari vindt RuileBuiten aan de Veerplas in Haarlem weer plaats. Een verslag van de vorige editie lees je hier.

5. Spaans leren

Eigenlijk wilde ik al heel lang Spaans leren. Zo af en toe bladerde ik wel eens een grammaticaboek door of deed van oefeningen op Duolingo, maar anderhalve week geleden had ik mijn eerste echte les op de universiteit. Ik kan alleen maar zeggen: ik vind het fantastisch. Het leren van een nieuwe taal is zo leuk. Dat ik vorige week met mijn vriend tickets naar Colombia heb geboekt, maar het natuurlijk alleen nog maar leuker! Ook zin om Spaans, Russisch, Chinees of een andere taal te leren? Ik word zelf erg enthousiast van Duolingo en de boeken van Voor Dummies. Lekker laagdrempelig!

Anticafé Strasbourg

6. Too good to go in Nederland

Eten is bedoeld om op gegeten te worden. Het klinkt zo logisch, maar toch gooien we in Nederland per persoon jaarlijks tussen de 83 en 151 kilo weg. Ai. Op de app Too Good To Go kunnen restaurants, bakkerijen, cafés, supermarkten etc. hun overtollige voedsel voor een klein prijsje aanbieden. Gaaf hè? Binnenkort schrijf ik een artikel over dit toffe initiatief en mijn eigen ervaring met de app. Stay tuned!

7. Podcasts luisteren

Op de fiets, tijdens het opruimen, terwijl ik naar college ren… Er is altijd wel tijd voor een podcast. De afgelopen week luisterde ik naar Bob, een 6-delige Nederlandse podcastserie met het verhaal van Elisa. Deze 84-jarige vrouw kan sinds een tijdje alleen nog maar over haar jeugdliefde Bob praten. Maar heeft hij wel bestaan? Een prachtig verhaal dat bovendien prachtig wordt verteld. Mijn andere favoriete podcasts vind je in dit artikel.

Wat was jouw lichtpuntje van vandaag?

8 thoughts on “7 x Hier word ik blij van!”

  1. Een vriendin van mij tipte mij laatst ook op de too good to go app, echt een heel leuk initiatief. Helaas zijn er nog geen ondernemers in de omgeving va Den Haag die hier aan meedoen. Misschien dat ik dit ga stimuleren bij mij in de omgeving
    De katten docu staat nu op mijn ‘nog kijken’ lijstje en tijm thee wil ik ook gaan proberen! Van al deze inspiratie word ik weer blij

    1. Klopt, de app is pas eind januari in Nederland gelanceerd en daarom alleen nog beschikbaar in Amsterdam. Ik heb zelf ook al contact met ze opgenomen voor Haarlem en omgeving, dus misschien kan jij dat ook doen voor Den Haag? 🙂 Ik ben benieuwd wat je van de docu en de thee vindt. Laat het me weten!

      1. Ik zal het je laten weten! En ik kan trouwens helpen met bekendmaken in Haarlem. Ik ken een aantal ondernemers en ik gok zo dat ze bij het kweekcafé dit ook een leuk initiatief vinden

  2. Wat een fijn lijstje! Kedi kende ik nog niet, maar wil ik nu wel zien! En Bob moet ik ook nog steeds aan beginnen, erg fan van luisterboeken dus podcasts lijken me ook super fijn!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.