Hotspot: Beter & Leuk

Ik schuif mijn allerlaatste paper van dit jaar in het postvakje van de docent. Yes! Ik heb gewoon zin om een dansje te doen. Dat bespaar ik mijn mede-geesteswetenschappers en besluit een beetje willekeurig door Amsterdam te gaan slenteren. Na een uur door gezellige achterafstraatjes te hebben gewandeld en bloemen te hebben gefotografeerd, loop ik Beter & Leuk binnen. Daar heb ik afgesproken met Doris om samen een eindejaarsfeestje te vieren!
En een feestje is het bij Beter & Leuk zeker. Koken doen ze er met zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten. Op de kaart staan vega, vegan én glutenvrije opties. Het motto van deze fijne plek ‘We want to serve good food for you’ en dat is duidelijk. Beide gaan we voor een Healthy Hot Chocolate: warme chocolademelk met rauwe cacao, kurkuma, kaneel, kardemom, een snufje peper en agavesiroop. Wauw. En ja, dat is net zo lekker als het klinkt.
Hebben jullie ook altijd zo’n moeite met taart kiezen? Ik zit meestal wel tien minuten naar de kaart te staren, zeker als alles gewoon heel erg lekker klinkt, zit. Mocht je dit weekend nou besluiten om even bij Beter & Leuk binnen te lopen, kan ik je zeker aanraden het vegan bananenbrood met frambozen en dadelroom te kiezen. Zo. Lekker. En geserveerd door erg lieve en enthousiaste dames. Het is bijna goed dat Beter & Leuk niet tegenover de universiteit zit, anders weet ik al waar ik elk vrij uurtje zou doorbrengen. Wat een fijne plek!

7 Comments

Add Yours
  1. 1
    Klaske

    Oh, dat ziet er heeel goed uit! Ik vind het altijd zo tof als ze ook vegan en glutenvrije opties hebben (want: melkallergie), dat is hier nooit het geval. Als ik in Amsterdam ben, zal ik hier zeker even langsgaan! Liefs

  2. 7
    5 x taart eten in Amsterdam

    […] Feel good food, zo kan je de menukaart van Beter & Leuk het beste samenvatten. Hier eet je taartjes met een gezonde twist. Wat dacht je bijvoorbeeld van bananenbrood met bosvruchten en walnoten en dadelcreme, gezoet met agave. Groot pluspunt: ook als je veganistisch of glutenvrij eet, vind je hier veel lekkers op de kaart. Meer over Beter & Leuk lees je in dit artikel. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.