Broccolisoep met brood van besteldesembrood.nl

Bestel desembrood

Brood en soep: de perfecte weekendmaaltijd. Met z’n allen aan tafel, een grote pan soep in het midden, de geur van vers brood in de oven. Dat is wat je wil na een lange wandeling of een dag hard werken achter de computer. Maar… soep maken en brood bakken kost toch heel veel tijd? Nou, niet met dit eenvoudige recept voor broccolisoep en de heerlijke zuurdesembroden van besteldesembrood.nl.

Over besteldesembrood.nl

Brood dat heerlijk vers smaakt zonder dat je uren in de keuken staat te kneden. Dat vind je op besteldesembrood.nl. De familie Voordijk bakt de broden in Zeeland, verpakt ze luchtdicht en verstuurt ze door heel Nederland. Voor zuurdesembrood wordt in plaats van gist het natuurlijke rijsmiddel desem gebruikt. Daardoor krijgt het brood een lekker volle smaak. De broden zijn bovendien helemaal vrij van conserveringsmiddelen en andere gekke dingen. Puur natuur!

Bestel desembrood

Ruime keuze

Op de website vind je heel veel verschillende soorten brood, zowel naturel als zoet en hartig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donker stokbrood met walnoten? Of een zuurdesembrood met gegrilde groenten en kaas? Of mijn persoonlijke favoriet: het ronde olijvenbrood! Voor 15,95 stel je zelf een box van vier broden samen. Leuk en handig voor een bijzondere avond met vrienden of familie. Voor dat geld heb je een doos vol heerlijke broden.

Recept broccolisoep

voor 6 personen

Fruit twee grote uien aan in een koekenpan en gooi ze in een diepe pan. Snijd een kilo aardappelen in blokjes en bak ze ook kort aan. Gooi ze bij de uien. Snijd twee struiken broccoli in kleine stukjes en doe ze bij de andere groenten. Doe hier een (groente)bouillonblokje en voldoende water bij. Kook de groenten vijftien minuten en doe er dan een prei in ringen gesneden, twee teentjes knoflook en een handje diepvriesdoperwtjes bij. Kook de soep nog vijf minuten en mix dan met een staafmixer. Voeg eventueel meer water toe als het te dik wordt. Roer er dan een snufje peper en zout door. Serveer met een flinke klodder crème fraîche of zure room.

Deze soep is perfect om restjes groente op te maken. Alle groene groenten passen er goed bij en ook een restje bloemkool kan er prima in. Deze soep kan echt niet mislukken.

Bestel desembrood

– Dit artikel schreef ik in samenwerking met besteldesembrood.nl. –

Tags

9 thoughts on “Broccolisoep met brood van besteldesembrood.nl”

    1. Dat was ook mijn favoriete brood: lekker stevig met stukjes olijf en mediterraanse kruiden. Hmmm! De soep kan je echt aanraden voor een luie zondagmiddag trouwens. Hij is snel gemaakt, lekker en heel voedzaam 🙂

  1. Wat een goed idee om zo’n box aan te bieden 🙂 Wij bakken tegenwoordig zelf ons brood maar dat blijft wel vrij basic, terwijl juist zo’n brood met olijven me ontzettend lekker lijkt!

    1. Ja, hè! Wat leuk dat je ook zelf brood bakt. Hier kan je eigenlijk prima olijven en zongedroogde tomaatjes aan toevoegen. Beetje tijm en/of basilicum erbij en je hebt een heerlijk zelfgemaakt mediterraans brood 😀

  2. Ik dacht altijd dat broccolisoep heel lastig was om te maken, maar het verbaasd mij hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. En het klinkt zoo goed. Deze gaat op mijn bewaar lijstje om eens te maken. Wel fijn om weer eens wat anders op tafel te zetten dan groenten of tomaten soep 🙂

  3. Zo’n mooie foto’s! Ik heb hier nog een zielige broccoli in mijn koelkast liggen, dus ik ga jouw recept morgenmiddag meteen eens testen. Leuk idee ook om er doperwtjes in te doen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.