Bazaar Beverwijk

5 redenen om De Bazaar Beverwijk te bezoeken

Een bonte verzameling kleuren, geuren, smaken en mensen. Zo zou je de Bazaar Beverwijk kunnen omschrijven. Je vindt er altijd wel iets lekkers dat je nog nooit eerder hebt geproefd of een koopje dat niet zou misstaan in de woonkamer. Er zijn zoveel redenen om eens naar deze enorme markt in Beverwijk te gaan.

1. Bergen goedkope groente en fruit

“Appels, appels, appels, 1 kilo, 1 euro, 1 euro,” hoor je meteen als je de groentehal van de Oosterse Markt binnen komt lopen. Het is er druk, kleurrijk, rumoerig en heel gezellig. Er is zoveel groente en fruit om uit te kiezen. Doodgewone appels, maar ook fruit dat je misschien nog nooit eerder hebt gezien. En alles is vrij goedkoop. Afgelopen weekend kocht bijvoorbeeld ik een groot stuk gember voor maar 75 cent. Raad eens wat voor thee ik drink terwijl ik dit artikel schrijf 😉

2. Je kijkt je ogen uit

Of het nu de mensen, de spullen of de decoraties zijn, er is altijd wel iets bijzonders op De Bazaar Beverwijk te zien. Je hoeft eigenlijk alleen maar buiten op een bankje te gaan zitten en je kijkt je ogen al uit.

Bazaar Beverwijk

3. De enorme Aziatische supermarkt

Met 1200 m2 vol Aziatische producten is het onmogelijk deze supermarkt met lege handen te verlaten. Zeewierchips, felgroene spekkoek, kroepoek in alle kleuren en smaken, een eindeloos assortiment noedels… Elke keer ontdek je wel weer wat nieuws om te proberen.

4. Lekker eten: Gözleme

Een bezoekje aan De Bazaar Beverwijk is niet compleet zonder gözleme. Deze Turkse pannenkoek/wrap wordt met de hand gerold en gevuld met verschillende ingrediënten zoals spinazie en kaas. Het is al de moeite waard om het fascinerende bereidingsproces te bekijken.

Bazaar Beverwijk Gözleme

5. Verpakkingsvrij winkelen

In de Oosterse Markt vind je een overdaad aan kleuren, geuren en smaken. Veel van de producten zijn onverpakt. Je kan daarom zelf beslissen hoeveel noten, specerijen of gedroogd fruit je schept. Als je van huis potjes en bakjes meeneemt, scheelt dit veel plastic. Een onwijs leuke en makkelijke manier om je afval te verminderen.

Bazaar Beverwijk

Praktische informatie over de Bazaar in Beverwijk

De Bazaar is elk weekend open van 9.30 tot 19.00. Vanaf station Beverwijk is De Bazaar nog tien minuten lopen. Er rijden ook twee bussen heen: bus 76 richting De Bazaar en bus 59 richting Zaandam (uitstappen wij halte Wijkermeerweg). Als je verwacht met vijf Turkse broden en een kroonluchter naar huis te gaan, kan je voor een drie euro per dag ook om de hoek parkeren 😉

3 gedachten over “5 redenen om De Bazaar Beverwijk te bezoeken”

  1. Pingback: Serabi dua: Indonesische kokospannenkoekjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.