Baked oats met rood fruit, appel en kokos

Het is weekend! Dat betekent uitslapen, rustig wakker worden en een lekker ontbijtje. Terwijl ik doordeweeks zo snel mogelijk mijn havermout of granola naar binnen lepel, vind ik het leuk in het weekend een bijzonder ontbijt te maken. De afgelopen tijd heb ik wat geëxperimenteerd met baked oats en dit is mijn favoriet: baked oats met rood fruit, appel, kokos en amandel. Perfect voor een luie zaterdagochtend. En terwijl je kamer zich vult met de heerlijke zoete geur van deze baked oats, heb jij tijd om je op de bank te installeren met een dekentje, een goed boek en een relaxed muziekje. Fijne zaterdag!

Recept baked oats met rood fruit

Ingrediënten
voor 2 pannetjes
120 g havermout
90 g havermeel (gemalen havermout)
1 tl bakpoeder
500 ml sojamelk
2 el kokosmelk
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 handjes rood fruit
1 grote appel
Op gevoel: kokosrasp, amandelschaafsel
Eventueel, op gevoel: rietsuiker

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle droge ingrediënten met de soja- en kokosmelk.
3. Snijd de appel in kleine stukjes en roer die door het beslag heen.
4. Schep ook voorzichtig het rood fruit door het beslag en schep in de twee pannetjes.
5. Versier de bovenkant met kokos en amandelschaafsel.
6. Zet de pannetjes (zonder deksel) 45 minuten in de oven.

De baked oats met rood fruit zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. Muziekje aan, boek erbij, fijne zaterdag!

8 thoughts on “Baked oats met rood fruit, appel en kokos”

  1. Ik ben niet zo gek op havermout pap, maar dat komt omdat ik echt niet tegen die structuur kan. Dus het zou zo maar kunnen dat ik dit heel lekker vindt, ik ben benieuwd!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.