5 x Bazaar Beverwijk

In de verte zie ik de felgekleurde kraampjes al. Er hangen glitterjurken, snelkookpannen en jassen. En niet te vergeten: allemaal lekker eten. De geur van verse Turkse pizza en zoete baklava vermengen zich. Op de achtergrond hoor ik de marktkoopmannen hun groente en fruit aanprijzen. Het is duidelijk: we zijn op De Bazaar in Beverwijk. In dit artikel zet ik vijf dingen op een rij die je op De Bazaar kan doen. Zeker dat je daar wel een zaterdag kan vermaken!

1. Eten proeven

Geen dag bij De Bazaar zonder eten geproefd te hebben. Mijn nieuwste ontdekking dit weekend was de Indische spekkoek, maar dan met allemaal bijzondere smaakjes, zoals kokos en rum. Echt yummy! Maar mijn all time favourite is toch wel het kraampje hieronder, in de Oosterse Markt, waar een Turkse meneer stukken gedroogd fruit met noten verkoopt. Ik denk dat ik ze inmiddels allemaal wel een keer heb geproefd, maar die met kokos is echt de beste.

2. Gekke dingen kijken

Ik denk dat deze foto wel voor zich spreekt? Echt, je treft de meest vreemde dingen aan bij de Bazaar. Ik vind het zelf echt heerlijk relaxed om er een beetje tussen te struinen en me te verbazen wat je allemaal kan kopen.

 

3. Baklava met koffie in de Oosterse Markt

Moe geworden van het lopen? Ga dan vooral op het pleintje in de Oosterse Markt zitten. Midden tussen alle kraampjes staan er opeens stoelen en tafels, waar je iets warms kan drinken en baklava kan eten. En die baklava is lekker, wow!

4. O-ve-ral fruit en groente!“APPELS APPELS APPELS KILO 1 EURO 1 EURO”, hoor je meteen als je de groentehal van de Oosterse Markt binnen komt lopen. Het is er druk, kleurrijk, rumoerig en heel gezellig. Er is zoveel groente en fruit om uit te kiezen, en helemaal niet duur. Deze keer ging ik met drie heerlijke mango’s naar huis, waar ik thuis lekkere ontbijtjes en toetjes mee hebt gemaakt.

5. Mengelmoeskroes van culturenEen van de leukste dingen aan De Bazaar zijn alle verschillende culturen. Ik was altijd al fan van de Oosterse Markt (want: dát eten!), maar deze keer ontdekten we ook een heel Aziatisch gedeelte in de Grand Bazaar. Met buiten een fijn muziekje is de sfeer helemaal compleet!

De Bazaar is elk weekend open van 8.30 tot 18.00. Vanaf station Beverwijk is De Bazaar nog 10 minuten lopen. Er rijden ook twee bussen heen: bus 76 richting De Bazaar en bus 59 richting Zaandam (uitstappen wij halte Wijkermeerweg). Je kan er ook heel makkelijk (en niet duur) parkeren. Handig voor als je van plan met tien Turkse broden en een pony van plan bent thuis te komen 😉

8 Comments

Add Yours
  • 6
   Janna

   Wat leuk dat je er bent geweest! Ik vind die met pandan ook erg lekker. Die groene kleur is ook zo leuk 🙂 Ik dacht trouwens eerst altijd dat dat gewoon met kleurstof werd gedaan, maar het is dus een plant!

 1. 7
  Daphne

  Oh, ik heb eigenlijk nog nooit van De Bazaar gehoord, maar wat lijkt het mij gezellig. En oh Janna, ik bedacht me dat ik het eigenlijk erg leuk zou vinden om ons plan om samen een museum te bezoeken door te zetten! Hoe denk jij hierover? Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.