Picknickrecept #7: Rabarbercake

NL • Nu de zon zich weer vaker laat zien, begint ook de tijd van het picknicken! Een kleedje, een groep vrienden, een muziekje en lekker eten, meer heb je niet nodig. En met dat laatste help ik je tijdens deze zomerse dagen een handje. Elke week deel ik een picknickrecept. Studentenproof recepten die je niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk meeneemt in je rugzak. Laat het picknicken maar beginnen! Deze week: Rabarbercake met sinaasappel en amandel

D • Da jetzt sie Sonne sich wieder häufiger zeigt, fängt auch die Zeit von picknicken an! Eine Decke, eine Gruppe Freunde, Musik und leckeres Essen, mehr braucht man nicht. Und mit dieser letzten Sache helfe ich dir während diesen sommerlichen Tagen ein wenig. Jede Woche teile ich ein Picknickrezept. Studentenproof Rezepte dich nicht viel Vorbereitungszeit brauchen und die man einfach im Rucksack päckt. Lass das Picknicken beginnen! Diese Woche: Rhabarberkuchen mit Orange und Mandeln.

Recept rabarbercake sinaasappel


NL • Mijn medestudenten zien me al wekenlang met een paar stengels rabarber in mijn rugzak het college binnenlopen. Elke dinsdag koop ik namelijk bij hetzelfde kraampje op de markt een paar stengels, bij een vrouw die ze in de buurt van Leipzig biologisch kweekt. De rabarbertijd is helaas alweer bijna voorbij, dus het is een goed moment nog even te genieten van deze heerlijke groente. En waarmee kan dat beter dan met een fruitige cake?

D • Meine Komilitionen sehen mich schon wochenlang mit einigen Rhabarberstengel in meinem Rucksack in die Uni kommen. Jeden Dienstag kaufe ich nämlich beim gleichen Stand auf dem Markt welche, bei einer Frau, die sie in der Nähe von Leipzig biologisch anbaut. Die Rhabarberzeit ist leider schon fast vorbei, also ist es ein gutes Moment diese Gemüse noch mal zu genießen. Und wie macht man das besser als mit einem fruchtigen Kuchen?

Recept rabarbercake sinaasappel


NL • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd twee stengels rabarber in grove plakjes en meng met 30 g (riet)suiker. Zet opzij en meng in een andere kom 100 g boter met het sap en rasp van een halve sinaasappel, 50 g (riet)suiker, 2 kleine eieren en een halve tl kaneel. Voeg dan 120 g (spelt)meel en twee tl bakpoeder toe. Mix tot een glad beslag en roer dan de rabarber erdoorheen. Giet in een ingevette vorm en bestrooi de cake met amandelschaafsel. Bak in 40-45 minuten goudbruin. Laat de rabarbercake afkoelen en serveer met poedersuiker.

D • Erwärem den Ofen auf 180 Grad vor. Schneide zwei Rhabarberstängel in grobe Stücke und mische mit 30 G (Rohr)zucker. Setze auf die Seite und mische in einer anderen Schüssel 100 g Butter mit dem Saft und der Reibe einer halben Orange, 50 G (Rohr)zucker, 2 kleine Euer und einem halben Tl Zimt. Füge dann 120 G (Dinkel)mehl und 2 Tl Backpulver zu. Mische zu einem glatten Rührteig und rühre die Rhabarber dadurch. Gib in eine eingefettete Form und bestreue den Kuchen mit Mandelstreusel. Backe in 40-45 Minuten goldbraun. Lass den Rhabarberkuchen abkühlen und serviere mit Puderzucker.

1 reacties:

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!