Picknickrecept #4: Sesambrood met currydip

NL • Nu de zon zich weer vaker laat zien, begint ook de tijd van het picknicken! Een kleedje, een groep vrienden, een muziekje en lekker eten, meer heb je niet nodig. En met dat laatste help ik je deze lente een handje. Elke week deel ik een picknickrecept. Studentenproof recepten die je niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk meeneemt in je rugzak. Laat het picknicken maar beginnen! Deze week: sesambrood met een linzen-currydip

D • Da jetzt sie Sonne sich wieder häufiger zeigt, fängt auch die Zeit von picknicken an! Eine Decke, eine Gruppe Freunde, Musik und leckeres Essen, mehr braucht man nicht. Und mit dieser letzten Sache helfe ich dir dieses Frühling ein wenig. Jede Woche teile ich ein Picknickrezept. Studentenproof Rezepte dich nicht viel Vorbereitungszeit brauchen und die man einfach im Rucksack päckt. Lass das Picknicken beginnen! Diese Woche: Sesambrot mit einem Linsen-Curry-Aufstrich

Recept picknick sesambrood currydip

Recept: sesambrood

NL • Om het recept simpel en studentenproof te houden, gebruikte ik 500 g broodbakmix van speltmeel. Hier voegde ik 1 el sesamolie, 2 el sesamzaadjes en 1 el kerrie aan toe. Voordat ik het brood ging bakken, maakte ik de bovenkant van het deeg nat en strooide er nog een paar sesamzaadjes aan toe. Zonder mix brood bakken? Hier vind je de juiste verhoudingen. Bak het brood in bijvoorbeeld een cakevorm, zodat het zijn vorm behoudt. Bak eerst 10 minuten op 220 graden en daarna een kwartier op 190 graden.

D • Um das Rezept einfach und studentenproof zu machen, benutzte ich 500 G Brotmischung von Dinkelmehl. Dazu habe ich 1 El Sesamöl, 2 El Sesamsamen und 1 El Curry zugefügt. Bevor ich das Brot gebacken habe, habe ich die Oberseite ein bisschen naß gemacht und einige Sesamsamen darüber gestreut. Ohne Mischung Brot backen? Hier findet man die richtige Verhältnisse. Backe das Brot beispielse Weise in einem Kuchenform, sodass es seine Form behaltet. Backe es zuerst 10 Minuten auf 220 Grad und danach eine Viertelstunde auf 190 Grad.

Recept: Linsen-currydip

NL • Verhit een 1 el kerriepoeder in een pan. Als je het begin te ruiken, voeg dan 100 g rode linsen toe. Schenk hier 200 ml water overheen en laat het koken. Laat de linzen dan in ongeveer 15 minuten gaarkoken. Pureer de linsen met een teentje knoflook, een stuk gember (ter grootte van een dobbelsteen), 1 el olijfolie, 1 el azijn en 2 el appelmoes. Voeg naar wens peper en paprikapoeder toe. Goed mixen en klaar is de currydip. De dip is zowel koud als warm lekker!

D • Curry-Austrich: Erhitze 1 El Curry in einem Topf. Wenn man anfängt den Gewurz zu riechen, füge dann 100 G rote Linsen zu. Gieße 200 ml Wasser darüber und lass es kochen. Lass die Linsen dann in ungefähr 12 Min gar kochen. Purier die Linsen mit einer Knoblauchzehe, einem Stück Ingwer (von der Große eines Würfels), 1 El Olivenöl, 1 El Essig und 2 El Apfelmus. Füge nach Wunsch Pfeffer und Paprikapulver zu. Gut mischen und fertig ist der Curry-Aufstrich. Der Aufstrich ist sowohl kalt als warm lecker!

2 reacties:

  1. Ohh picknicken lijkt me ook leuk om weer eens een keertje te doen! De currydip ziet er lekker uit! Kun je kikkererwten gebruiken in plaats van linzen? Ik kan namelijk niet goed tegen linzen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Picknicken is zo'n fijne zomeractiviteit! En kikkererwten kun je zeker gebruiken, dan zal het meer een soort hummus worden. Over hummus gesproken... Die heeft een vriendin laatst eens met kidneybonen gemaakt, zeker ook een aanrader :)

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!