Picknickrecept #6: Paarse couscoussalade

NL • Nu de zon zich weer vaker laat zien, begint ook de tijd van het picknicken! Een kleedje, een groep vrienden, een muziekje en lekker eten, meer heb je niet nodig. En met dat laatste help ik je tijdens deze zomerse dagen een handje. Elke week deel ik een picknickrecept. Studentenproof recepten die je niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk meeneemt in je rugzak. Laat het picknicken maar beginnen! Deze week: Couscoussalade met paarse groente en feta

D • Da jetzt sie Sonne sich wieder häufiger zeigt, fängt auch die Zeit von picknicken an! Eine Decke, eine Gruppe Freunde, Musik und leckeres Essen, mehr braucht man nicht. Und mit dieser letzten Sache helfe ich dir während diesen sommerlichen Tagen ein wenig. Jede Woche teile ich ein Picknickrezept. Studentenproof Rezepte dich nicht viel Vorbereitungszeit brauchen und die man einfach im Rucksack päckt. Lass das Picknicken beginnen! Diese Woche: Couscoussalat mit lila Gemüsen und Feta.

Recept couscous salade

NL • Breng 300 ml water met een half bouillonblokje aan de kook. Giet dit over 200 g couscous. Dek de couscous af en laat weken en afkoelen. Snijd ondertussen een aubergine doormidden en snijd plakjes. Bak de aubergine kort op hoog vuur en blus af met een mengsel van 2 el balsamicoazijn en het sap van een halve sinaasappel. Fruit dan kort een rode ui aan en meng de groenten met de couscous. Schep hier ook 200 g kidneybonen door. Pers de andere helft van de sinaasappel boven de couscous uit en schep om. Laat de salade in de koelkast afkoelen. Verbrokkel op het laatste moment 100 g feta over de salade en serveer koud.

D • Erhitze 300 Ml Wasser mit einem halben Brühwürfel. Gieße das über 200 G Couscous. Lass den Couscous zugedeckt ausquellen und abkühlen. Schneide inzwischen eine Aubergine durch die Hälfte und in Schnitten. Grille die Aubergine kurz in einer heißen Pfanne und lösche mit einer Mischung von 2 El Balsamico-Essig und dem Saft einer halben Orangen ab. Schwitze dann kurz einen roten Zwiebel an und mische die Gemüsen mit dem Couscous. Gib auch 200 G Kidneybohnen dazu. Presse die andere Hälfte der Oranage über die Couscous und rühre um. Lass den Salat im Kühlschrank abkühlen. Zerkrümele im letzten Moment 100 G Feta über den Salat und serviere kalt.

2 reacties:

  1. Klinkt lekker! Ik ben sowieso gek op couscous :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan vind je dit zeker lekker! Ik trouwens ook, het is zo makkelijk om daar iets lekkers mee te maken en vult ook nog goed :)

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!