#meinErasmusUL Mei


studeren buitenland Leipzig


NL • Hoe ziet het leven van een Erasmusstudent eruit? Hoe is studeren in het buitenland? Welke dingen doen de studenten in Leipzig compleet anders dan de Amsterdamse? Dat laat ik in mijn Instagramcolumn #meinErasmusUL voor de Universität Leipzig zien. Sinds het begin van het nieuwe semester upload ik elke vrijdag een foto van wat mij in het Leipzigse studentenleven is opgevallen. In dit artikel vind je mijn foto's van de tweede maand! 

D • Wie sieht das Leben einer Erasmusstudentin aus? Wie ist studieren im Ausland? Welche Dinge machen die Leipziger Studenten komplett anders als die in Amsterdam? Das zeige ich in meiner Instagramkolumne #meinErasmusUL für die Universität Leipzig. Seit dem Anfang des neuen Semesters lade ich jeden Freutag ein Bild hoch, auf dem etwas zu sehen ist, dass mir im Leipziger Studentenleben aufgefallen ist. In diesem Artikel findet ihr die Bilder des zweiten Monats!

Studeren in buitenland Leipzig

Week 4

NL • Als Nederlandse student in het buitenland werd ik natuurlijk erg gelukkig toen ik zag dat in Leipzig ook iedereen fietst. Bij deze foto schreef ik: "Ik studeer in de fietsstad Amsterdam. Daarom was ik blij om te zien dat de mensen in Leipzig ook zoveel fietsen. Om 's morgens naar de uni te rijden of in het weekend een rondje om Cossi te fietsen - in Leipzig heb je zeker weten een fiets nodig!"

D • Als niederländische Studentin im Ausland war ich natürlich ganz glücklich, als ich sah, dass in Leipzig auch alle Leute radeln. "Ich studiere ja in der #Fahrradstadt Amsterdam. Deshalb war ich froh zu sehen, dass man in #Leipzig auch so viel #Fahrrad fährt. Um morgens in die Uni zu fahren oder am #Wochenende eine Runde um den #Cossi zu drehen - in Leipzig braucht man auf jeden Fall eins!"

 Studeren in buitenland Leipzig

Week 5

NL • Een bijzonder fenomeen in Leipzig is Hochschulsport. Daarover schreef ik bij deze yogafoto: "Om 7 uur 's ochtends pünktlich achter de laptop zitten om een plaats bij hochschulsport te veroveren, was een nieuwe ervaring voor me. Dan kan je echter wel voor 20 euro het hele semester sporten. Ik ontdek dit semester yoga - en jullie?"

D • Ein besonderes Phenomen in Leipzig ist Hochschulsport. Dazu schrieb ich bei diesem Yogabild: "Um 7 Uhr morgens pünktlich vor dem Laptop zu sitzen, um einen Platz beim #hochschulsport zu ergattern, war eine neue Erfahrung für mich. Dafür aber kann ich nun für 20 € das ganze Semester über #sport machen! Ich entdecke jetzt #yoga - und ihr?"

Studeren in buitenland Leipzig

Week 6

NL • Aan Duitse universiteiten is het veel normaler om 's middags warm in de Mensa te eten: "Anders dan in Amsterdam ga ich in Leipzig vaak naar de Mensa. Het is dé ontmoetingsplaats om mijn vrienden uit alle studierichtingen te zien. Als het dan um 13 uur weer echt vol is, gaan we gewoon buiten in de zon op de muurtjes van de Moritzbastei (een club tegenover de uni) zitten."🌞🍝

D • In den Niederlanden ist es nicht wie in Deutschland normal um mittags warm in der Mensa zu essen: "Anders als in Amsterdam gehe ich in #Leipzig oft in die #Mensa. Das ist DER Treffpunkt, um meine #Freunde aus allen Studienrichtungen zu sehen. Wenn es dann um 13 Uhr wieder mal richtig voll ist, setzen wir uns draußen in die #Sonne auf die Mauern der @moritzbastei." 🌞🍝

Studeren in buitenland Leipzig

Week 7

NL • Of ik moeilijkheden heb met de taal?  🥕🥕🔪 "Docenten vragen me meestal of ik als uitwisselingsstudent met de academische taal meekom. Moeilijkheden ondervind ik echter eerder in het dagelijks leven, omdat we deze woorden niet op school leren. Afgelopen week ik bijvoorbeeld lang met vrienden daarover gediscussieerd hoe een aardappelschilmesje eigenlijk in het Duits heet (nu weet ik het 🤓). En dan de eeuwige discussie: is het juiste woord voor wortel Karotte of Möhre??!"

D • Ob ich noch Schwierigkeiten mit der Sprache habe? 🥕🥕🔪 "Dozenten fragen mich meistens, ob ich als #Austauschstudentin mit der akademischen #Sprache mitkomme. Schwierigkeiten empfinde ich aber eher im Alltag, weil wir diese Wörter nicht im Unterricht lernen. Letzte Woche habe ich zum Beispiel lange mit Freunden darüber diskutiert, wie ein #Schälmesser eigentlich auf Deutsch heißt (jetzt weiß ich es 🤓). Und dann die ewige Diskussion: Heißt es #Karotte oder #Möhre??!"

http://www.jannakamphof.nl/2017/04/erasmus-leipzig.html


NL • Klik op de foto hierboven om mijn foto's van april te zien! Benieuwd naar de laatste maanden van mijn Erasmus in Leipzig? Dan kan je mijn column hier volgen. Of je neemt zo af en toe een kijkje op mijn eigen Instagram, waar ik nog veel meer deel!

D • Klick auf dem Bild oben um meine Bilder von April zu sehen! Gespannt nach den letzten Monaten meines Erasmus in Leipzig? Dann kannst du hier meiner Kolumne folgen. Oder du wirfst ab un zu einen Blick auf mein Instagram, wo ich noch viel mehr teile! 

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!