Picknickrecept #2: Naanbrood met muntdip

NL • Nu de zon zich weer vaker laat zien, begint ook de tijd van het picknicken! Een kleedje, een groep vrienden, een muziekje en lekker eten, meer heb je niet nodig. En met dat laatste help ik je deze lente een handje. Vanaf vandaag deel ik elke week een picknickrecept. Studentenproof recepten die je niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk meeneemt in je rugzak. Laat het picknicken maar beginnen! Deze week: simpel naanbrood net een frisse erwten-muntdip.

D • Da jetzt sie Sonne sich wieder häufiger zeigt, fängt auch die Zeit von picknicken an! Eine Decke, eine Gruppe Freunde, Musik und leckeres Essen, mehr braucht man nicht. Und mit dieser letzten Sache helfe ich dir dieses Frühling ein wenig. Ab heute teile ich jede Woche ein Picknickrezept. Studentenproof Rezepte dich nicht viel Vorbereitungszeit brauchen und die man einfach im Rucksack päckt. Lass das Picknicken beginnen! Diese Woche: einfaches Naan-Brot mit einem frischen Erbsen-Minze-Dip.

recept naanbrood


NL • Naanbrood: Kneed 300 ml yoghurt met 400 g zelfrijzend bakmeel en een snufje zout tot een soepel deeg. Maak hier acht balletjes van en rol ze dun en plat. Meng in een kommetje 100 ml olijfolie met zout, peper, een teentje knoflook, chili en kerrie naar smaak. Zin in andere kruiden? Hier kan je eigenlijk niet fout gaan. Giet een beetje kruidenolie in een koekenpan, leg het brood erin, besmeer ook de andere kant met olie en bak aan beide zijden ongeveer 3 minuten.

Erwten-muntdip: Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Bak een halve ui op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar, bak dan nog kort een teentje knoflook mee. Kook ondertussen 250 g erwtjes gaar met een takje munt. Mix dan de erwtjes, ui, knoflook een handje munt, een scheutje citroensap en zout en peper naar smaak met een staafmixer of food processor. Even laten afkoelen en klaar is je dip!

D • Naan-Brot: Knete 300 Ml Yoghurt mit 400 G Mehl, 10 G Backpulver und eine Prise Salz bis sich ein flexibeles Teig formt. Mache daraus acht kleine Bäller und rolle sie dünn und flach. Mische in einem Schüssel 100 Ml Olienöl mit Salz, Pfeffer, eine Zehe Knoblauch, Chili und Curry nach Geschmack. Lust auf andere Gewürze? Hier kann eigentlich nichts schief gehen. Gieße ein bisschen Gewürzöl in eine Pfanne, lege das Teig rein, bestreiche auch die andere Seit mit Öl und backe jede Seite ungefähr 3 Minuten.

Erbsen-Minze-Dip: Erwäre einen Schuss Olivenöl in einem Topf. Backe einen halben Zwiebel langsam gar (in ungefähr 15 Minuten) und backe dann noch kurz eine Zehe Knoblauch mit. Koche inzwischen 250 G Erbsen mit einem Zweig Minze gar. Mische dann die Erbse, Ziebel, Knoblauf, eine Handoll Minze, einen Schuss Zitronensaft und Salz und Pfeffer mit einem Pürierstab oder Food Processor. Mal kurz abkülen lassen und fertig ist dein Dip!

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Mijn verjaardag komt eraan dus dit wil ik zeker uitproberen. Dankjewel voor het recept. Het ziet er overheerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!