Picknickrecept #1: Witlofsalade met bietjes

NL • Nu de zon zich weer vaker laat zien, begint ook de tijd van het picknicken! Een kleedje, een groep vrienden, een muziekje en lekker eten, meer heb je niet nodig. En met dat laatste help ik je deze lente een handje. Vanaf vandaag deel ik elke week een picknickrecept. Studentenproof recepten die je niet veel voorbereidingstijd kosten en die je makkelijk meeneemt in je rugzak. Laat het picknicken maar beginnen! Deze week: een frisse witlofsalade met geroosterde rode bietjes, geitenkaas en walnoten.

D • Da jetzt sie Sonne sich wieder häufiger zeigt, fängt auch die Zeit von picknicken an! Eine Decke, eine Gruppe Freunde, Musik und leckeres Essen, mehr braucht man nicht. Und mit dieser letzten Sache helfe ich dir dieses Frühling ein wenig. Ab heute teile ich jede Woche ein Picknickrezept. Studentenproof Rezepte dich nicht viel Vorbereitungszeit brauchen und die man einfach im Rucksack päckt. Lass das Picknicken beginnen! Diese Woche: ein frischer Chichoréesalat mit gerösteten roten Beten, Ziegenkäse und Walnüssen.

Picknick salade witlof rode biet geitenkaas

NL • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vier rode bieten in partjes. Verdeel ze over een bakplaat met een scheutje olijfolie, balsamicoazijn, sinaasappelsap, peper, zout en tijm. Rooster de bieten in ongeveer 40 minuten knapperig, schep af en toe om. Snijd ondertussen twee stronkjes witlof, een grote appel, 50 gram geitenkaas en een handje walnoten. Meng in een schaal. Hussel hier de geroosterde bietjes doorheen en klaar is deze heerlijke salade!

Deze recept is genoeg voor twee grote borden. Daarom kan je het voor een picknick met ongeveer zes vrienden meenemen. Zo kan je ook nog al die andere lekkere gerechten proeven ;)

D • Erwärme den Backofen auf 200 Grad vor. Schneide vier rote Bete in Stückchen. Verteile sie über ein Backbleuch mit einem Schuß Olivenöl, Balsamessig, Orangensaft, Pfeffer, Salz und Thym. Röstere die rote Bete in ingefähr 40 Minuten knusprig, rühre ab und zu um. Schneide inzwischen zwei Strunke Chicorée, einen großen Apfel, 50 Gram Ziegekäse und eine Hand Walnÿsse. Mische in einem Schüssel. Schüttel am Ende die rote Bete dadurch und fertig ist dieser leckere Salat!

Dieses Rezept ist genug für zwei große Teller. Deshalb kann man es für ein Picknick mit ungefähr sechs Freunden mitnehmen. Auf diese Weise kann man auch noch alle andere leckere Speisen probieren ;)

1 reacties:

  1. Oeh lijkt me heerlijk! Ook met de appel stukjes erdoor heen. Jummm.

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!