Zes lastminute brunchrecepten (internationaal!)

brunch lastminute recept
NL • Een brunch met internationale vrienden organiseren betekent behalve veel gezelligheid ook veel lekker eten. Iedereen heeft zo zijn eigen lievelingsrecept en die werden vanochtend dan ook snel uitgewisseld. Een aantal hiervan deel ik in dit artikel. Alle recepten zijn budget-proof en heel snel, dus erg geschikt als je last minute nog iets voor de Paasbrunch wil koken. Fijn weekend!

D • Ein Brunch mit internationalen Freunden organisieren bedeutet außer viel Gemütlichkeit auch viel leckeres Essen. Jeder hat sein eigenes Lieblingsrezept und diese wurden heute dann auch bald ausgewechselt. Einige teile ich in diesem Artikel. Alle Rezepte sind budget-proof und echt schnell, also sehr geeignet für wenn man last minute noch etwas für den Osterbrunch kochen möchtet. Frohe Ostern!
brunch rode bietendip

1. Rode bietendip (Yuna)

NL • Een gekookte rode biet, een teentje knoflook, een stuk gember, 2 el sesamzaadjes, 2 el lijnzaad (beide gemalen), 3 tl Tahin, een scheutje citroensap en een snufje zout in een blender mixen.

D • Eine gekochte rotebete, eine Knoblauchzehe, ein stuck Ingwer, 2 EL Sesam und 2 EL Leisamen (gemahlen), 3 tl Tahin, Zitronensaft, eine prise Salz im Mixer mischen. 

2. Franse crêpes (Amélie)

NL •  Mix 250 g meel, 4 eieren, 250 ml melk und 250 ml bier (of 500 ml melk), een scheutje olie en een snufje zout in een kom. Bak de crêpes in een pan.

D • Mische 250g Mehl, 4 Eier, 250 Ml Milch und 250 Ml Bier (oder 500 Ml Milch), einen Schuß
Öl und eine Prise Salz. Backe die Crêpes in einer Pfanne. 


Kaiserschmand recept brunch

3. Kaiserschmand (Andreea)

NL • 200 g meel, 30 gram suiker, een snufje zou ten 300 ml melk tot een dik, glad beslag mengen. Klop in een andere kom het eiwit van 4 eieren stijf en meng door het beslag. Smelt 40 g boter in een grote, platte pan, giet langzaam het beslag erin en bak aan beide zijden zoals je met een pannenkoek zou doen.

D • 200 G Mehl, 30 G Zucker, eine Prise Salz und 300 Ml Milch zu einem glatten, dickflüssigen Teig verrühren.In einer anderen Schüssel das Eiklar von 4 Eier zu einem steifen Schnee schlagen und danach unter den dickflüssigen Teig heben. 40 G Butter in einer großen, flachen Pfanne aufschäumen lassen, den Teig langsam eingießen, und auf beiden Seiten anbacken wie ein Pfankuchen.

4. Gezonde appelcake (Julia)

NL • 150 g speltmeel, 7 g bakpoeder, 75 ml olijfolie, 3 eieren, 50 g bruine suiker en 50 g geraspte amandelen mengen en in een cakevorm gieten. Snijd de appel in dunne schijfjes en verdeel over het beslag. Bak de appelcake ongeveer 20 minuten op 180 graden.

D • 7 G Backpulver, 150 G Dinkelmehl, 75 Ml Olivenöl, 3 Eier, 50 G braune Zucker und 50 G geraspelte Mandeln mischen. Gib in einen Kuchenform. Schneide den Apfel in dünne Scheiben und lege auf den Rührteig. Backe den Kuchen 20 Minuten auf 180 Grad.

paascake brunch recept

5. Amandelcake (Anaïs + Yuna)

NL • 140 g meel (verschillende soorten, zoals rijst- en boekweitmeel), 1 pakje vanillesuiker, 80 g suiker, 2 eieren, 50 g boter, een paar druppels amandelextract en 50 g amandelpoeder mengen, in een (paashaas)vorm gieten en 20 minuten op 180 graden bakken.

D • 140 G Mehl (verschiedene mehlsorte sowie Reis- und Buchweizenmehl), 1 tl Backpulver, 1 päckchen vanillezucker, 80g Zucker, 2 Eier, 50g Butter oder Margarine, ein paar Tropfen Bittermandelextract und 50 G Mandelpulver mischen, in eine (Osterhasen)form geben und 20 Minuten auf 180 Grad backen.



6. Vegan crumble met appel en rabarber (Janna)

NL • Snijd twee rabarberstengels en twee appels in kleine stukjes. Meng met 30 gram suiker en een halve theelepel kaneel. Verdeel in een schaal. Meng daarna 80 gram suiker met 70 gram bloem, 30 gram havermout, een halve theelepel kaneel, 30 gram zonnebloemolie en een snufje zout. Schep om tot zich kruimels vormen. Verdeel over het fruit en bak de crumble 25-30 minuten op 180 graden.

D • Scheide zwei Rhabarberstängel und zwei Äpfel in kleine Stückchen. Mische mit 30 G Zucker und eine halbe Teelöffel Zimt. Gib in eine Schale. Mische danach 80 G Zucker mit 70 G Mehl, 30 G Haferflocken, eine Teelöffel Zimt, 30 G Sonnenblumenöl und eine Prise Salz. Rühre bis sich Krümmel formen. Verteile über das Obst und backe die Crumble 25-30 Minuten auf 180 Grad.

3 reacties:

  1. Wat een leuke ideeën! De amandelcake lijkt me super lekker én makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk dat iedereen zó iets anders heeft gemaakt! Het klinkt allemaal zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk al die soorten recepten! Ik ben benieuwd naar de Kaiserschmand.

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!