#meinErasmusUL April


NL • Hoe ziet het leven van een Erasmusstudent eruit? Welke dingen doen de studenten in Leipzig compleet anders dan de Amsterdamse? Dat laat ik in mijn Instagramcolumn #meinErasmusUL voor de Universität Leipzig zien. Sinds het begin van het nieuwe semester upload ik elke vrijdag een foto van wat mij in het Leipzigse studentenleven is opgevallen. In dit artikel vind je mijn foto's van de eerste maand!

D • Wie sieht das Leben einer Erasmusstudentin aus? Welche Dinge machen die Leipziger Studenten komplett anders als die in Amsterdam? Das zeige ich in meiner Instagramkolumne #meinErasmusUL für die Universität Leipzig. Seit dem Anfang des neuen Semesters lade ich jeden Freutag ein Bild hoch, auf dem etwas zu sehen ist, dass mir im Leipziger Studentenleben aufgefallen ist. In diesem Artikel findet ihr die Bilder des ersten Monats!

Week 1

NL • Toen ik de eerste keer bezoek van een Nederlandse vriendin kreeg, liet ik hun natuurlijk de uni zien. Toen ik zag hoe ze onder de indruk was, deed me dat aan mijn eigen enthousiasme denken van de eerste keer dat op Campus Augustsplatz was.

D • Als ich das erste Mal Besuch von einer Freundin aus den Niederlanden bekam, habe ich ihr natürlich die Uni gezeigt. Ihr beeindrucktes Gesicht hat mich an meine eigene Begeisterung erinnert, als ich das erste Mal auf dem Campus Augustusplatz war!
 

Week 2

NL • Wanneer de zon deze lente te zien is, heb ik extra veel zin om nieuwe plekken in Leipzig te ontdekken. De bloesembomen voor de Thomaskirche, een dagje naar de Moritzsee en de gave street art op de huizen in Leipzig. Deze maand was weer een goed begin van het semester!

D
• Wenn die Sonne zu sehen ist, habe ich jetzt im Frühlung besonders viel Lust, neue Orte in Leipzig zu entdekcen. Die Kirschbaumblüte vor der Thomaskirche, ein Ausflug zum Moritzsee oder die tollen Street Art-Gemälde an Leipzigern Hauswänden haben mich diesen Monat besonders begeistert!

 Week 3

NL • Nieuw voor mij in Leipzig: WG-Parties. WG staat voor Wohngemeinschaft en daar delen twee over meer studenten een huis of etage. Een feestje in een WG betekent een feestje in het hele huis. De perfecte kans om een blik te werpen in het Leipzigse studentenleven en Duitse studenten te leren kennen. Je moet echter niet vergeten om je mooiste sokken aan te trekken ;)

D • Ganz neu für mich in Leipzig: WG-Parties. Die Chance, einen Einblick in das Leipziger Studentenleben zu bekommen und deutsche Studierende zu treffen. Man darf allerdings nicht vergessen, die schönsten Socken anzuziehen! ;)

NL • Benieuwd naar de laatste maanden van mijn Erasmus in Leipzig? Dan kan je mijn column hier volgen. Of je neemt zo af en toe een kijkje op mijn eigen Instagram, waar ik nog veel meer deel!

D • Gespannt nach den letzten Monaten meines Erasmus in Leipzig? Dann kannst du hier meiner Kolumne folgen. Oder du wirfst ab un zu einen Blick auf mein Instagram, wo ich noch viel mehr teile!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!