Bananenbrood in een pannetje

NL  Zondag is mijn favoriete ontbijtdag. Op zondag maak ik net iets meer van mijn ontbijtje, bijvoorbeeld met pannenkoeken, baked oats of bananenbrood. Dat laatste maak ik bijna nooit omdat ik niet een heel brood wil bakken of omdat ik graag zo snel mogelijk met mijn ontbijt en een boek kruip. Herkenbaar? Probeer dan eens dit bananenbrood in een pannetje: een combinatie van baked oats en bananenbrood. Perfect voor een persoon en snel klaar. En terwijl het in de oven staat, kan je vast een lekker muziekje en een goed boek uitkiezen. Goedemorgen! 

• Sonntag ist mein Lieblinsfrühstücktag. Am Sonntag gib ich meinem Frühstück ein bisschen mehr Mühe, zum Beipiel met Pancakes, Baked Oats or Bananenbrot. Das letzte mache ich dast nie, weil ich kein ganzes Brot backen möchte oder am liebsten so schnell wie möglich mit einem Buch wieder ins Bett kriechen möchte. Erkennbar? Probier mal dieses Banenbrot in einem Töpfchen: eine Kombination von Baked Oats und Bananenbrot. Perfekt für eine Person und schnell fertig. Und während es im Backofen steht, kannst du dir eine angenehme Musik und ein gutes Buch aussuchen. Guten Morgen!

Bananenbrood pannetje baked oats

NL • Ingrediënten                                         Zutaten

voor 2 pannetjes                                            für 2 Töpfchen
100 g havermout                                           100 g Haferflocken
90 g havermeel                                              90 g Hafermehl
400 ml (plantaardige) melk                           400 ml (pflanzlicher) Milch
2 geprakte bananen                                        2 zermanschte Bananen
1 tl bakpoeder                                                1 Tl Backpulver
1 handje rozijnen                                           1 Händchen Rosinen
2 tl pumpkin spice                                          2 Tl Pumpkin Spice
2 el geraspte kokos                                         2 El Kokosraspeln


NL • Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden -
1. Meng de droge ingrediënten met elkaar.
2. Voeg daar de melk en de geprakte banaan aan toe.
3. Meng alles goed door elkaar en giet in de twee pannetjes.
4. Bak het bananenbrood ongeveer dertig minuten. Tien minuten voordat je ze uit de oven haalt, kan je nog een beetje geraspte kokos erover strooien.

 Zubereitung
- Erwäre den Ofen auf 180 Grad vor - 
1. Mische die trockenen Zutaten miteinander.
2. Füge den Milch und die zermanschten Bananen zu.
3. Mische alles nochmal gut durcheinander und gib in zwei Töpchen.
4. Bakce das Banenbrot dreißig Minuten. Zehn Minuten vor man es aus dem Ofen nimmt, kann man noch Kokosraspeln darüber streuen.

CONVERSATION

6 reacties:

  1. Ahh klinkt goed!! Het ziet er ook zo leuk uit in zo'n klein schattig pannetje! Als ik een bananenbrood bak, vries ik 'm meestal bijna helemaal in, gewoon per plakje. Dan maak je wel een heel brood, maar zit je niet met 'n heel brood opgescheept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bananenbrood is zo lekker, leuk receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh dat klinkt goed! En wat ziet dat er leuk uit, in zo'n pannetje. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, hè :) Het is ook nog eens heel lekker.

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!