Vegan kookworkshop Lukullust

NL  Een heerlijke geur komt me tegemoet als ik de deur open. Met een glas prosecco word ik door kok André verwelkomd. Een paar van de andere deelnemers bekijken vol bewondering de kookstudio. Op het vuur pruttelt een groentebouillon, overal  schaaltjes met ingrediënten en op de muur staat het menu van vanavond geschreven. Het ziet er zó lekker uit, ik kan niet wachten om te beginnen met koken.

 Ich werde von einem herrlichen Geruch begegnet, wenn ich die Tür öffne. Mit einem Glas Sekt werde ich vom Koch André begrüßt. Einige andere Teilnehmer schauen sich bewundert den Raum an. Auf dem Herd köchelt eine Gemüsebrühe, überall stehen Schüsselchen mit Zutaten und auf der Wand steht das Menü von heute Abend geschrieben. Es sieht so lecker aus, ich kann nicht warten mit kochen anzufangen. 


Vegan kookworkshop Leipzig Lukullust


NL  Via blog Minzgrün had ik een plaatst voor de workshop veganistisch koken bij Lukullust Leipzig gewonnen. Deze kookstudio in het centrum van Leipzig wil mensen met verschillende kookworskhops inspireren zelf lekker, regionaal en vers te koken. De workshops worden door echte koks gegeven en dat merk je meteen. Wat je André ook vroeg, over ingrediënten, voedingsstoffen of keukengerei: hij had altijd een antwoord. Daardoor heb ik niet alleen heerlijk gekookt, maar ook nog eens veel geleerd.

 Via dem Blog Minzgrün hatte ich einen Platz für den veganen Kochkurs bei Lukullust Leipzig gewonnen. Dieses Kochstudio im Zentrum von leipzig will Leute mit verschiedenen Kochkursen inspirieren selber lecker, frisch und regional zu kochen. Die Workshop werden von echten Kochen begleitet und das merkt man sofort. Was wir André auch gefragt haben, über Zutaten, Ernährungsstoffe oder Küchengeschirr: er hatte immer eine interessante Antwort. Dadurch habe ich nicht nur lecker gekocht, aber auch sehr viel gelernt.

Vegan kookworkshop Leipzig Lukullust


NL  Aan het begin van de avond werden we ingedeeld in teams, eentje voor elk van de vier gangen. Dat ik bij nagerecht terechtkwam kan geen toeval zijn, dit is absoluut mijn favoriete onderdeel van een maaltijd. En zo stond ik een halfuur later cashewmoes te mixen en havervlokken te roosteren voor ons toetje: een zoete aardappelbrownie met cashew-bessenijs. Klinkt dat niet geweldig? Omdat je met z'n allen in een ruimte staat te koken, kan je ondertussen kijken wat de anderen aan het doen zijn. Daardoor leer je op een avond dus eigenlijk vier nieuwe gerechten. Bovendien maakt het de sfeer lekker ontspannen en kan je gezellig met iedereen kletsen.

 Am Anfang des Abends wurden wir in Teams geteilt, eins für jeden von den vier Gängen. Das ich bei dem Nachtisch eingeteilt wurde, kann kein Zufall sein, er ist absoluut mein Lieblingsteil der Mahltzeit. Und so mischte ich eine halbe Stunde später Cashewmus und röstete ich Haferflocken für unser Dessert: ein Süßkartoffelbrownie met Cashew-Beere-Eis. Klingt voll lecker, oder? Weil man zusammen in einem Raum kocht, kann man zwischendurch gucken, was die Anderen machen. Auf diese Weise lernt man an einem Abend eigentlich vier neue Speisen. Außerdem macht es die Atmosphäre angenehmt entspannt und kann man mit allen Leuten quatschen.


Vegan Kochkurs Leipzig Lukullust

NL  Na twee uur was het tijd voor het eerste gerecht. Iedereen ging aan de mooi gedekte tafel zitten en het eerste team diende het voorgerecht op: een salade met mango en broccoli, gerookte tempeh en een kurkuma-smoothie. Ik heb nog nooit zó lekker tempeh gegeten en ga dit zeker nog eens maken. Daarna aten we een geroosterde maïssoep met gefermenteerde appel en lijnzaadbrood. Het hoofdgerecht was groente-spaghetti met linsenbolognese en walnootpesto. Ten slotte serveerden wij ons nagerecht. Oh, wat was het lekker. Gelukkig kregen we alle recepten mee naar huis, zodat ik ze nog eens zelf kan maken. Misschien wordt het tijd voor een etentje bij mij thuis ;)

 Nach zwei Stunden war es Zeit für die erste Speise. Alle setzten sich an den schön gedeckten Tisch und das erste Team servierte die Vorspeise: ein Salat mit Mango und Broccoli, geräucherter Tempeh und ein Kurkuma-Smoothie. Ich habe noch nie so leckeren Tempeh gegessen und werde den bestimmt noch mal nachmachen. Danach aßen wir eine geröstete Maiscreme mit Leinsamenbrot und fermentiertem Apfel. Die Hauptspeise war Gemüse-Spaghetti mit Linsen-Bolognese und Walnuss-Pesto. Zum Schluß servierten wir unseren Nachtisch. Oh, wie lecker alles war. Glücklicherweise durften wir alle Rezepte mit nach Hause nehmen, sodass ich sie noch mal selber machen kann. Vielleicht wird es Zeit für ein Dinner bei mir zu Hause ;)


Vegan Kochkurs Leipzig Lukullust

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Ik ben voor dat etentje bij jouw thuis!! Dit ziet er allemaal zo leuk uit. Wat een originele winactie ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!