Tapiocapudding met blauwe bessen en sesam

NL  Door Erasmus leer ik veel nieuwe mensen kennen, die ook andere dingen eten dan ik. Zo verbaasde de Amélie zich erover dat ik nog nooit tapioca had gegeten en nam ze na een zakje voor me uit Frankrijk mee. Tapiocaparels worden van gedroogde cassavewortel gemaakt en zijn daardoor een zetmeelrijk, maar glutenvrij ingrediënt. Je kan tapioca in zowel hartige als zoete gerechten gebruiken. Ik maakte er een frisse kokospudding mee. Omdat de pudding vrij stevig en zoet is, smaakt het lekker met frisse blauwe bessen en knapperige sesamzaadjes. Een simpel, maar leuk recept om dit weekend eens te proberen!

 Durch Erasmus lerne ich viele neue Leuten kennen, die auch andere Dinge als ich esse. So war Amélie erstaunt, dass ich noch nie Tapioka gegessen hatte und nahm sie eine Verpackung für mich aus Frankreich mit. Tapiokaperle werden aus getrocknete Kassave gemacht und sind deshalb Stärkereicher, aber glutenfreier Zutat. Man kann Tapioca in sowohl herzhaften als in süßen Speisen benutzen. Ich habe eine frische Kokospudding damit gemacht. Weil der Pudding ziemlich robust und süß ist, schmeckt es gut mit frischen Heidelbeeren und knusprigen Sesamsamen. Ein einfaches, aber tolles Rezept um dieses Wochenende mal zu probieren!

Tapioca pudding recept blauwe bessen en sesam

NL  Ingrediënten                                                Zutaten
voor 2 kleine glaasjes pudding                            für 2 Puddinggläschen

40 g tapioca                                                          40 g Tapioka
200 ml kokosmelk                                                200 ml Kokosmilch
200 ml (soja)melk                                                 200 ml (Soja)milch
50 g suiker                                                            50 g Zucker
handje blauwe bessen                                          Händchen Heidelbeeren
2 el sesamzaad                                                      2 El Sesamsamen

NL  Bereiding
1. Laat de tapioca een uur in de sojamelk weken. De parels zullen ongeveer dubbel zo groot worden.
2. Meng kokosmelk met de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg dan de geweekte tapioca toe en laat ongeveer tien minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
3. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een koekenpan.
4. Schep de tapiocapudding in glaasjes. Verdeel de blauwe bessen en sesamzaadjes erover.

Je kan tapiocapudding warm of koud eten. Ik vind het zelf lekker om 'm een uurtje in de koelkast te laten afkoelen. De pudding wordt dan wat steviger en de smaak wat intensiever. Maar ook lauwwarm met fris fruit is de pudding erg lekker.

 Zubereitung
1. Lass den Tapioka eine Stunde im Sojamilch winweichen. Die Perlen werden ungefähr dobbelt so groß.
2. Mische den Kokosmilch mit dem Zucker in einem Topf und bringe zum Kochen. Füge dann den eingeweichten Tapioka hinzu und lass ungefähr zehn Minuten langsam kochen. Rühre ab und zu durch.
3. Röstre inzwischen die Sesamsamen in einer Pfanne. 
4. Gib den Tapiokapudding in die Gläschen und verteile die Heidelbeeren und Sesamsamen darüber.

Man kann den Tapiokapudding warm oder kalt essen. Selber mag ich es den Pudding ein Stunde im Kühlschrank abzukühlen. Der Pudding wird dann etwas robüster und das Geschmack was intensiver. Aber lauwarm mit frischem Obst ist auch echt lecker. 


Tapioca pudding recept blauwe bessen en sesam

CONVERSATION

2 reacties:

  1. Aah, dat ziet er heel goed uit! Mooi gefotografeerd ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!