Pizza met bietjes, spinazie en feta

NL  Pizza is het perfecte studentenvoedsel: snel, lekker en vullend. Dat zijn dan ook exact de drie criteria waar deze zelfgemaakte pizza aan voldoet. Veel lekkerder dan een diepvriespizza en het kost je misschien vijf minuten extra. Bovendien ligt er behoorlijk meer groente en minder zout op. De combinatie van zoete bietjes, zachte feta, knapperige walnoot en pittige spinazie is geweldig. De volgende keer dat je dus na een lange dag school zin in pizza hebt, denk dan eens aan dit recept. Vijf minuten koken, kwartiertje in de oven en je zit al met een bord heerlijke pizza op de bank ;)

 Pizza ist das perfekte Studentenessen: schnell, lecker und sättigend. Das sind auch genau die drei Kritieren, denen diese selbstgemachte Pizza entspricht. Viel leckerer als eine Tiefkühlpizza und es kostet dir vielleicht fünf Minuten mehr. Außerdem gibt es viel mehr Gemüse und weniger Salz. Die Kombination von süßen roten Beten, zarte Feta, knusprige Walnüsse und gewürzige Spinat ist super. Nächstes Mal, das du nach einer langen Unitag Lust auf Pizza hast, denk mal an diesem Rezept. Fünf Minuten kochen, eine Viertelstunde ins Ofen und du kannst schon mit einem Teller Pizza auf dem Couch sitzen ;)

Rezept Pizza rote Bete


NL  Ingrediënten                                                   Zutaten
voor een pizza                                                         für eine Pizza

kant-en-klaar pizzadeeg van 200 gram                   Fertigteig von 200 Gram
4 el tomatensaus                                                     4 El Tomatensoße / passierte Tomaten
1 teentje knoflook                                                   1 Knoblauchzehe
50 g spinazie                                                           50 Gram Spinat
100 g gekookte bietjes                                            100 Gram gekochte rote Bete
50 g feta                                                                  50 Gram Feta                                                 
naar smaak: Italiaanse kruiden                               zum Geschmack: italienische Gewürze

NL  Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden -
1. Snijd de knoflook fijn en fruit kort aan in een scheutje olie.
2. Verwarm de spinazie kort mee, zodat het iets van zijn vocht verliest.
3. Rol het deeg uit en bestrijk met de tomatensaus.
4. Verdeel de knoflook en spinazie over de pizza.
5. Snijd de bietjes in plakjes en leg op de pizza.
6. Verbrokkel ten slotte de feta er overheen.
7. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goudbruin.
8. Hak de walnoten in stukjes en verdeel over de bietenpizza.

 Zubereitung
- Erwarm den Ofen vor auf 220 Grad - 
1. Schneide den Knoblauch klein und schwitze ihn kurz in einem Schuß Öl an. 
2. Erwarme den Spinat kurz mit, sodass es etwas von seine Feuchtigkeit verliert.
3. Rolle das Teig aus und bestreiche mit der Tomatensoße.
4. Verteile den Knoblauch und Spinat über die Pizza.
5. Schneide die rote Bete in Scheiben und lege auf die Pizza.
6. Verkrümele zum Schluß den Feta.
7. Backe die Pizza in ungefähr 15 Minuten goldbraun. 
8. Hacke die Walnüsse klein und verteile über die Betepizza. 


Pizza rote Bete Spinat Feta Walnüsse

NL  Zo makkelijk kan het zijn om zelf een pizza te maken. Wil je er iets meer werk van maken? Dan kan je ook zelf een ciabattabodem maken. In dit artikel over Mediterraans pizzabrood lees je daar meer over. Overigens kan je met deze pizza goed variëren. Dit is al een echte studentenpizza, omdat het een goedkoop recept is. Maar mocht je een weekje wat krapper zitten kan je de walnoten vervangen door zonnebloempitten. Feta kan je bijvoorbeeld vervangen door mozzarella. Mmm... pizza!

 So einfach ist es selber eine Pizza zu machen! Hast du ein bisschen mehr Zeit? Dann könntest du auch selber ein Ciabattateig machen, so wie ich das bei meinem mediteranischen Pizzabrot gemacht habe. Übrigens kann man mit diesem Rezept gut variieren. Es ist schon eine echte Studentenpizza, weil es ein billiges Rezept ist. Aber bist du diese Woche mal knapp bei Kasse, kannst du die Walnüsse durch Sonnenblumenkerne ersetzen. Statt Feta kann man zum Beispiel auch Mozzarella benutzen. Mmm... Pizza!

5 reacties:

  1. Sieht lecker aus, ist schnell zubereitet! Jetzt habe ich Lust auf Pizza! 💜💜💜💜

    Danke für das Rezept!

    Liebe Grüße,
    Tine von https://frauensache.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben ook echt gek op bietjes, dus heb hem even opgeslagen. Jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeeh dit is precies wat ik allemaal lekker vind! En dan dit in combinatie met pizza... Dat moet fantastisch zijn, haha. Ik sla je recept gelijk op. :) Leuke blog heb je trouwens! Kwam er net toevallig via via op terecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeeh dit is precies wat ik allemaal lekker vind! En dan dit in combinatie met pizza... Dat moet fantastisch zijn, haha. Ik sla je recept gelijk op. :) Leuke blog heb je trouwens! Kwam er net toevallig via via op terecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ahh! Zo lekker! Die ga ik voor mijn vriend maken ipv de diepvriespizza's die hij eet ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!