Havermoutontbijt met kurkuma, rood fruit en kokos

NL  Wanneer de ijsbloemen de ramen nog versieren en de zon langzaam opkomt, ben ik al wakker. Er wacht me een lange dag studeren. Maar voordat ik de boeken opensla, maak ik ontbijt. Sinds ik in Leipzig studeer, neem ik meer de tijd voor ontbijten. Ik vind het zo'n heerlijk begin van de dag. Natuurlijk moet ik als student ook wel eens haasten voor de universiteit moet zijn, maar ik probeer toch altijd even een kwartiertje rustig te genieten van mijn warme havermoutontbijtje. Dit bakje havermout is perfect voor studenten. Het is snel gemaakt en zit vol vitaminen. De kurkuma zorgt extra warmte en het rode fruit maakt het geheel lekker fris. Goedemorgen!

 Wenn die Eisblumen die Fenster noch schmucken und die Sonne langsam aufgeht, bin ich schon aufgewacht. Es wartet mich ein langer Tag studieren. Aber bevor ich die Bücher aufschlage, mache ich Frühstück. Seit ich in Leipzig wohne, gönne ich mir mehr Zeit zum Frühstücken. Der perfekte Anfang des Tages. Natürlich muss ich mich als Student auch mal für die Uni beeilen, aber ich versuche immer eine Viertelstunde mein warmes Haferflocken-Frühstück zu genießen. Diese Schüssel Haferflocken ist perfekt für Studenten. Schnell fertig und voller Vitaminen. Die Kurkuma sorgt für extra Wärme und die rote Früchte machen das Ganzes angenehm frisch. Guten Morgen!

Haferflocken Kurkuma rotes Obst Koks Frühstück

NL • Ingrediënten                                               Zutaten
voor 1 portie havermout                                     für 1 Portion Haferflocken-Frühstück
50 g havermout                                                   50 g Haferflocken
250 ml (soja)melk                                              20 ml (Soja-)Milch
1 tl kurkuma                                                       1 tl Kurkuma
4 tl kokosrasp                                                     4 tl Kokos
1 appel                                                                1 Apfel
1 handje rood fruit                                              1 Händchen rote Früchte
eventueel: speculaaskruiden                               eventuell: Spekulatiusgewürz

NL  Bereiding
1. Breng de havermout en de melk samen zachtjes aan de kook.
2. Snijd ondertussen de appel in stukjes.
3. Roer de havermout door tot het pap wordt en voeg dan de kurkuma en kokos toe. Roer ook de appel erdoorheen als je het lekker vindt dat die nog even warm wordt.
4. Meestal duurt het maar vijf minuten voordat de havemoutpap klaar is. Schep in een schaaltje en schep het rode fruit en een extra lepel kokos erbovenop. Mmm...

 Zubereitung
1. Bringe die Haferflocken und den Milch zusammen langsam zum Kochen.
2. Schneide inzwischen den Apfel in Stückchen.
3. Rühre den Haferflocken bis es Haferbrei wird und füge dann den Kurkuma und Kokos zu. Rühre auch den Apfel dadurch, wenn du es magst, dass er noch ein bisschen warm wird.
4. Meistens dauert es nur fünf Minuten, bevor der Haferbrei fertig ist. Gib in eine Schüssel und gib die rote Früchte und einen extra Löffel Kokos dazu.



NL  Ik gebruikte deze kurkuma latte-mix, die ik van Sonnentor kreeg. Dit biologische mengsel van het goude kruid met een heleboel andere verwarmende kruiden, zoals kaneel en gember, is niet alleen perfect om een kurkuma latte te maken. Ik gebruik het vaak in mijn havermoutontbijtjes en heb het zelfs eens aan een cake toegevoegd. Heel erg lekker! Als je meer over het Oostenrijkse Sonnentor wil weten, klik dan hier. Als je nú dit ontbijt wil maken, maar de mix nog niet in huis hebt, kan je kurkuma met bijvoorbeeld speculaaskruiden mengen.

 Ich habe diesen Kurkuma Latte-Mix benutzt, den ich von Sonnentor bekommen habe. Diese biologische Mischung aus dem goldenen Gewürz und viele andere wärmende Gewürze, wie Zimt und Ingwer, ist nicht nur perfekt um eine Kurkuma Latte zu machen. Ich benutze sie auch oft in meinem Frühstück und habe es sogar mal zu einer Cake hinzugefügt. Sehr kostlich! Wenn du mehr über das österreichische Sonnentor erfahren möchtest, klicke dann hier. Wenn du jetzt das Frühstück machen möchtest, aber die Mischung noch nicht zu Hause hast, kannst du den Kurkuma zum Beispiel mit Spekulatiusgewürz mischen.

3 reacties:

  1. Wat een goed idee! Rood fruit in havermout vind ik heerlijk en kurkuma is ook erg lekker. Dit ga ik gelijk proberen zo! Malou x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een heerlijk ontbijt! Ik ben d'r dol op, dus ik ga binnenkort je receptje proberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog nooit van kurkuma gehoord zou het wel eens willen proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!