Twee ingrediënten, heel lekker: naanbrood

NL  Ik had een koelkast vol plantaardige yoghurt en daar wilde ik iets mee. De laatste tijd doe ik vaak boodschappen bij een winkel die producten die bijna over datum zijn uit de supermarkten redt. Ik vind dat geweldig en koop er dus graag veel eten voor weinig geld. Dat resulteert soms wel in een koelkast vol eten dat snel op moet. En nu was de lupineyoghurt aan de beurt. Hét moment om zelf naanbrood te bakken. Dit is onwijs simpel en voor de basis heb je maar twee ingrediënten nodig. Ik bakte gelijk lekker veel, zodat ik de dagen erna ook nog heerlijk zelfgebakken naanbrood had en zo was ik snel door de yoghurt heen!

 Ich hatte einen Kühlschrank voll pflanzliche Joghurt und wollte etwas damit machen. Die letzte Zeit kaufe ich oft bei einem Laden ein, das Produkte die fast über MHD sind aus Supermärkten rettet. Ich finde das super und kaufe dort gerne viel Essen für wenig Geld. Das hat aber oft einen Kühlschrank voll Essen, das bald gegessen werden soll zu Folge. Und jetzt war der Lupinejoghurt dran. Ein gutes Moment mal selbst Nan Brot zu backen. Es ist superleicht und für die Basis braucht man nur zwei Zutaten. Ich backte sehr viel, sodass ich in den Tagen danach auch noch leckeres selbstgebackenes Nan Brot hatte, und so war der Joghurt bald weg.


NL  Ingrediënten                                                 • Zutaten
voor 8 stuks                                                           für 8 Brötchen
300 g (plantaardige) yoghurt                                 300 g (pflanzliche) Joghurt                
400 g zelfrijzend bakmeel                                     400 g Mehl mit 20 g Backpulver

kruidenolie:                                                            Kräuteröl:
100 ml olie                                                             100 ml Öl
1 tl kerriepoeder                                                     1 tl Currypulver
1 tl chilivlokken                                                      1 tl Chiliflocken
1 teentje knoflook                                                  1 Knoblauchzehe
snufje zout                                                             1 Prise Salz

NL • Bereiding
1. Kneed een soepel deeg van de yoghurt en het meel.
2. Verdeel het in acht gelijke bolletjes en rol die uit. Het deeg hoort plakkerig te zijn, dus neem eventueel extra meel om te zorgen dat het deeg niet aan het werkblad plakt.
3. Laat de pan ondertussen goed heet worden.
4. Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en kruiden.
5. Verdeel een beetje olie in de pan, leg een lapje deeg erin en bestrijk ook de bovenkant met olie.
6. Bak het naanbrood goudbruin in ongeveer 3 tot 5 minuten per kant.

Het lekkerst is om het naanbrood meteen warm te eten. Bijvoorbeeld met een zelfgemaakte curry. Je kan het brood ook goed een paar dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Even in de pan of het tosti-ijzer en het is weer lekker knapperig!

• Zubereitung
1. Knete ein gescheidiges Teig aus dem Joghurt und Mehl.
2. Verteile das Teig in acht gleiche Stücke und rolle sie aus. Das Teig gehört klebrig zu sein, also nimm eventuell extra Mehl, sodass das Teig nicht an der Arbeitsfläche klebt. 
3. Lass inzwischen die Pfanne sehr heiß werden.
4. Schneide den Knoblauch klein und mische mit dem Öl und Gewürzen.
5. Verteile ein bisschen Öl in der Pfanne, lege ein Läppchen Teig darein und bestreiche auch die Oberseite mit Öl. 
6. Backe das Nan Brot goldbraun in ungefähr 3 bis 5 Minuten pro Seite.

Das leckerste ist um das Nan Brot gleich warm zu essen. Zum Beispiel mit einem selbstgemachen Curry. Man kann das Brot auch gut ein Paar Tagen im Kühlschrank bewaren oder sogar einfrieren. Kurz in einer Pfanne oder im Toaster grillen und es ist wieder knusprig!


CONVERSATION

10 reacties:

  1. Ohh, ik hou echt van naanbrood en ik wist niet dat het zó makkelijk te maken is, dus ik ga het zeker eens proberen 😍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doen! Laat je me weten wat je ervan vond? :)

      Verwijderen
  2. Wat heerlijk dat dit zo makkelijk is om te maken. Dat wist ik dus helemaal niet! Terwijl ik dol ben op naanbrood <3. Dit receptje ga ik eens even opslaan :). Yum! Fijn receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is écht heel makkelijk inderdaad! Laat me weten hoe lekker het was :)

      Verwijderen
  3. Naanbrood is zo lekker, tof receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een tof receptje, ik heb dit nog nooit zelf gemaakt, maar daar gaat nu snel verandering in komen!! ;-) Liefs, Merel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Laat je het me weten als je het naanbrood gemaakt hebt? :)

      Verwijderen
  5. Nooit gedacht dat naanbrood zo makkelijk was! Ik ga dit recept opslaan, het klinkt zooo lekker :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen :) Laat me weten hoe je naanbrood geworden is!

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!