Quiche met venkel, spinazie en feta

NL  Quiche is wat mij betreft het perfecte studentenrecept. Het is lekker makkelijk, maar toch gezond. Je kan het voor meerdere dagen tegelijk koken en je kan eraan toevoegen wat je wil. Ik maak dan ook vaak quiche als ik nog veel restjes groente heb. En zo ontstond ook deze lekkere quiche met venkel, spinazie en feta. Lekker vullend eten voor een koude winterdag. En de andere helft? Die warm ik gewoon de dag erna op als ik laat terug kom van de universiteit. Mmm... Zo makkelijk kan lekker en gezond eten zijn!

• Quiche ist meiner Meinung nach das perfekte Studentenrezept. Sehr einfach, aber doch gesund. Man kann sie für mehrere Tage machen und hinzufügen was man mag. Ich backe dann auch oft Quiche wenn ich noch viele Gemüsereste übrig habe. Und so entstand auche diese Quiche mit Fenckel, Spinat und Feta. Leckeres, deftiges Essen für einen kalten Wintertag. Und die andere Hälfte? Die wärme ich den Tag danach auf, wenn ich spät aus der Uni komme. Mmm... So einfach kann lecker und gesund essen sein!

vegetarische Quiche Fenchel Spinat Feta

NL  Ingrediënten                                               Zutaten
voor 2 personen (of 2 dagen)                              für 2 Personen (oder 2 Tage)         
1 teentje knoflook                                               1 Knoblauchzehe
1 ui                                                                      1 Zwiebel
1 venkelknol                                                       1 Fenchelknolle
200 gram spinazie                                               200 g Spinat
2 eieren                                                               2 Eier
150 ml room                                                       150 ml Sahne
100 g feta                                                           100 g Feta
handje amandelschaafsel                                    Händchen Mandelstreusel
1 rol bladerdeeg                                                  1 Rolle Blätterteig
peper en zout                                                      Pfeffer und Salz

NL  Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden -
1. Snijd de knoflook, ui en venkel in stukjes.
2. Verwarm olie in de pan en fruit daar kort de groenten in. Voeg de spinazie pas op het laatste moment toe, die hoeft alleen even warm en niet helemaal gaar te worden.
3. Klop ondertussen het ei, de room en de melk door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
4. Rol de bladerdeeg uit in een bakblik en schep hier de groente op. Giet vervolgens het eimengsel hierover.
5. Snijd de feta in blokjes en schep deze door de vulling. Meng alles goed door elkaar.
6. Strooi het amandelschaafsel erover en zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.

 Zubereitung
- Wärme den Ofen auf 180 Grad vor - 
1. Schneide den Knoblauch, den Zwiebel und die Fenchel.
2. Erhitz Öl im Topf und schwizte die Gemüse kurz an. Füge den Spinat im letzten Moment zu, der braucht nur ein bisschen warm, und nicht gar zu werden.
3. Rühre die Eier und die Sahne schäumig. Schmecke ab mit ein bisschen Salz und Pfeffer.
4. Rolle den Blätterteig ins Backblech aus und gib dazu die Gemüse. Gieße danach die Eiermischung darüber.
5. Schneide die Feta in Würfel und mische mit der Füllung. 
6. Streue zum Schluss das Mandelstreusel darüber und setze die Quiche ungefähr 30 Minuten in den Ofen. 

4 reacties:

  1. Dit ziet er zó lekker uit! Vooral die venkel erin lijkt me heerlijk. Ik denk dat ik ergens deze week maar weer eens een avondje kook :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh al je recepten zien er zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah wat ziet het er lekker uit zeg! Ik ga bijna op mezelf wonen dus heb het artikel gelijk even opgeslagen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hmm ziet er super goed uit liefs en een gezegend 2017 X

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!