Kruidige witte chocolademelk met chili

NL  December is de maand van warme chocolademelk. De dagen zijn kort en koud. Als ik na een lange schooldag thuiskom, doe ik het liefst alle kerstlichtjes en kaarsjes aan in mijn kamer en kruip ik vervolgens met een warme chocolademelk op bed. Meestal maak ik die met sojamelk, cacao en rietsuiker. Maar als ik écht goed moet opwarmen, maar ik deze kruidige witte chocolademelk met chili. Zoet door de witte chocolade, pittig door de kruiden. Mmmm...

 Dezember ist der Monat der heiße Schokolade. Die Tage sind kurz und kalt. Wenn ich nach einem langen Unitag zu Hause komme, zünde ich am liebsten alle Weihnactslichter und Kerzen an und krieche danach mit einer heißen Schokolade auf meinem Bett. Meistens mache ich sie mit Sojamilch, Kakao und Rohrzucker. Aber wenn ich wirklich gut aufwarmen muss, mache ich diese würzige weiße heiße Schokolade mit Chili. Pikant durch den Gewürzen, süß durch der weiße Schokolade. Mmmm...

Pittige witte chocolademelk


NL  Ingrediënten                                                 • Zutaten
voor 2 koppen warme chocolademelk                   für 2 Tassen heiße Schokolade
500 ml (rijste)melk                                               500 ml (Reis)Milch
100 g witte chocolade                                           100 g weiße Schokolade    
1 tl koek- en speculaaskruiden                              1 tl Spekulatiusgewürze (evt. Zimt)
1/2 tl chilivlokken                                                 1/2 tl Chiliflocken
eventueel: vanillesuiker                                        eventuell: Vanillezucker

NL  Bereiding
1. Verhit de melk in een pannetje.
2. Smelt de witte chocolade in de melk.
3. Voeg de kruiden en chili toe als de chocolade opgelost is.
4. Even doorroeren en inschenken maar!

• Zubereitung
1. Erhitz den Milch in einem Topf.
2. Schmelze die Scholade im Milch.
3. Füge die Gewürze hinzu, wenn die Schokolade aufgelöst ist.
4. Kurz durchrühren und einschenken!

Witte chocolademelk met chili

NL  Voor dit recept gebruikte ik de witte chocolade van iChoc. Naast dat die heerlijk romig en zoet is, zijn de ingrediënten helemaal biologisch en plantaardig. Ook nog eens een eerlijk kopje chocolademelk dus! In dit artikel kan je meer over iChoc lezen. Overigens werd deze chocolademelk artikel niet door hun gesponserd, maar ben ik écht fan van iChoc!

 Für dieses Rezept habe ich die weiße Schokolade von iChoc benutzt. Außer, dass diese Schokolade lecker cremig und süß ist, sind die Zutaten völlig biologisch und pflanzlich. Also auch eine ehrliche Tasse heiße Schokolade! In diesem Artikel liest du mehr über iChoc. Übrigens wurde diese heiße Schokolade nicht von ihnen gesponsert, sondern bin ich echt Fan von iChoc!

16 reacties:

 1. Reacties
  1. Het is ook écht lekker. Zeker proberen dus! Laat je me weten hoe lekker het was? ;)

   Verwijderen
 2. Wat cool! ik heb wel eens pure chocola met chili gehad, maar nooit witte chocolade melk met chili... En nu heb ik zin in zandkoekjes, hahah! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oehh puur met chili klinkt ook lekker. Dat ga ik nog eens proberen :)

   Verwijderen
 3. Ik vind chocola met chili echt leuk! En dit klinkt echt heerlijk. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh dit lijkt mij zo'n geweldig gouden combi! Grappig dat je het met rijstemelk doet ook, snel proberen deze! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rijstemelk maakt het lekker crèmig, wat mij betreft een perfecte tegenhanger van de pittige chili!

   Verwijderen
 5. Ah ik vind het nog steeds zo gaaf dat je ook in het Duits blogt, echt tof. En jum dit ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aaah lekker! Leuke foto's ook. Ik heb net die choco cookie van iChoc op, die vond ik erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel <3 Fijn dat je de chocolade ook zo lekker vindt!

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!