20


NL • Woehoeee ik ben jarig! Vandaag blaas ik twintig kaarsjes uit. Oké, stiekem deed ik dat gisteren al. En eigenlijk waren het er ook geen twintig. Maar hé, ik ben jarig! Het is een verjaardag die anders is dan alle andere verjaardagen die ik ooit heb gehad. Ik ben nog nooit zo ver weg geweest op mijn verjaardag. Niet eerder was ik zo ver van mijn familie en beste vrienden. Maar voor alles is een eerste keer. Vandaag ben ik met nieuwe vrienden, van over de hele wereld. En dat is toch eigenlijk ook wel bijzonder.

 Wuhuuuu heute habe ich Geburtstag! Heute blase ich zwanzig Kerzchen aus. Okay, eigentlich habe ich das schon gestern gemacht. Und okay, eigentlich waren es auch nur sechs. Aber hey, ich habe Geburtstag! Es ist ein Geburtstag wie nie bevor. Ich war auf meinem Geburtstag noch nie so weit weg. Nie früher war ich so weit von meiner Familie und besten Freunden. Aber für alles ist ein erstes Mal. Heute feiere ich mit neuen besten Freunden, von über die ganze Welt. Und eigentlich ist das auch schon speziell.
 NL  Gisteren hing ik slingers en lichtjes op, bakte brownies en pepernoten, deed een nieuw jurkje aan en was ik helemaal klaar voor mijn verjaardagsfeestje. Het werd een erg bijzondere middag. Vrienden namen zelfgebakken taart mee: een Franse taart met roze praliné, vegan carrot cake en pannekoeken. We dronken zelfgemaakte glühwein en ik kreeg cadeautjes waar ik onwijs blij mee ben, omdat écht bij me passen. En het beste... dat al die lieve vrienden er waren. Mensen die ik pas zo kort ken, maar die ik toch al goede vrienden kan noemen. En vandaag? Vandaag begin ik met een taartontbijt en geniet ik gewoon nog even verder!

• Gestern hängte ich Girlanden und Lichter auf, backte Brownies und 'Pepernoten', zog ein neues Kleid an und war total bereit meinen Geburtstag zu feiern. Es wurde ein besonderer Mittag. Freunden haben selbgebacken Kuchen mitgenommen: ein französischer Kuchen mit rose Praliné, ein veganer Carrot Cake und Pfannkuchen. Wir haben selbstgemachten Glühwein getrunken und ich bekam Geschenke womit ich so glücklich bin, weil sie wirklich bei mir passen. Und das beste... dass alle diese liebe Leute da waren. Leute die ich erst zo kurz kenne, aber doch schon gute Freunde nennen kann. Und heute? Heute fange ich an mit einem Kuchenfrühstück und geniße ich noch ein bisschen weiter!


NL  Laatste foto door Kim Kretzschmar /  Letztes Bild von Kim Kretzschmar

13 reacties:

 1. Gefeliciteerd Janna! Inderdaad een bijzondere verjaardag zo, maar wel een heel mooie verjaardag denk ik! Die taart ziet er zo verrukkelijk uit haha<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is gek en bijzonder tegelijk, maar vooral heel erg leuk. En die taart ís ook heel erg lekker. Misschien deel ik binnenkort wel het recept :)

   Verwijderen
 2. Woehoee gefeliciteerd! :) Ik ontdekte net jouw blog, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh bedankt voor het lieve compliment én de felicitatie <3

   Verwijderen
 3. Ahh (nog) gefeliciteerd!! Wel raar om zo ver weg van familie te zijn, maar hoe bijzonder dat je het dan met nieuwe, goede vrienden kan vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! En voor alles is een eerste keer, dus dit was in ieder geval een goede eerste keer ;) Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Wat raar, 20 is echt wel een vreemd getal, van de 1 naar de 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteeerd! <3 Wat fijn dat je je verjaardag met zoveel nieuwe vrienden kon vieren. Heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het was ook een bijzondere dag gisteren. En vanavond nog even een drankje doen, dus heb m'n verjaardag heel goed gevierd :)

   Verwijderen
 6. Happy Birthday! Herzlichen Glückwunsch! :) Ach ja, noch mal 20 sein... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hipperdepip! En dat ziet er inderdaad allemaal onwijs lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!