Pompoenpitten roosteren: zoet & zout

NL • Pompoenpitten weggooien? Niet doen! Je kan ze namelijk heel eenvoudig zelf roosteren. Met chilivlokken en zout bijvoorbeeld. Of een zoete variant met koek- en speculaaskruiden. Ben je van plan vanavond een recept met pompoen te maken? Bewaar de pitten dan en rooster ze. Dan heb je morgen een lekkere snack of extraatje voor over de salade. Pluspunt: het is nauwelijks werk. Lees snel verder voor het recept. 

• Kürbiskerne wegwerfen? Nicht machen! Man kann sie nämlich einfach selbst röstern. Mit Chiliflocken und Salz zum Beispiel. Oder eine süße Variante mit Zimt. hast du vor heute Abend mit Kürbis zu kochen? Bewahr denn die Kerne und röstere sie. Dann hast du morgen einen leckeren Snack oder eine Zusatz für den Salat. Pluspunkt: es kostet kaum Zeit. Lies schnell weiter für das Rezept (ganz unten).


NL • Ingrediënten
voor de zoute pitten                                       voor de zoete pitten
helft van de pompoenpitten                           andere helft van de pompoenpitten
eetlepel olijfolie                                             eetlepel neutrale olie, zoals zonnebloemolie
2 theelepels grof zeezout                               3 theelepels koek & speculaaskruiden
1 theelepel chilivlokken                                 1 theelepel (riet)suiker

NL • Bereiding
1. Kook de pitten 20 minuten op laag vuur met een snufje zout.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
4. Verdeel de pitten over het papier. Meng met de kruiden.
5. Rooster de pitten 20 tot 30 minuten. Schep af en toe door.
6. Even laten afkoelen en klaar zijn de geroosterde pompoenpitten!



• Zutaten
für die salzigen Kerne                                          für die süßen Kerne
Hälfte der Kürbiskerne                                         andere Hälfte der Kerne
Esslöffel Olivenöl                                                 Esslöffel neutrale Öl, wie Sonnenblumenöl
2 Teelöffel grobes Seesalz                                    3 Teelöffel Pumpkin Spice / Zimt
1 Teelöffel Chiliflocken                                         1 Teelöffel (Rohr)zucker

• Zubereitung
1. Koche die Kernen 20 Minuten mit einer Prise Salz.
2. Wärme inzwischen den Ofen auf 175 Grad vor. 
3. Bekleide ein Backblech mit Backpapier.
4. Verteile die Kerne über das Papier. Mische mit den Gewürzen.
5. Röste die Kerne ungefähr 20 bis 30 Minuten. Rühr die Kerne ab und zu um.
6. Kurz abkuhlen lassen und dann sind die gerösteten Kürbiskernen schon fertig!

CONVERSATION

2 reacties:

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!