Delysoy-pasta met pompoen

NL Waarom zou je pasta eigenlijk alleen van bloem met water en ei kunnen maken? Dat dacht Delysoy ook en zij maakten spaghetti en fettuccini van sojabonen. Het voordeel van sojapasta zijn de voedingsstoffen. Sojabonen zijn bijzonder rijk aan plantaardige eiwitten, wat deze pasta erg geschikt maakt voor vega(n)s! En hé, de smaak is ook nog eens erg lekker. De pasta is er in drie kleuren: gemaakt van zwarte, groene en gele sojabonen. Ik ging voor de zwarte en maakte een lekker herfstige fettuccini: met pompoen, spinazie en amandelen. Heerlijk!

• Warum könnte man Nudeln nur aus Mehl mit Wasser und Ei machen? Das hat Delysoy auch gedacht und sie machten Spaghetti und Fettuccini aus Sojabohnen. Der Vorteil von Sojanudeln sind die Nährstoffe. Sojabohnen sind besonders reich an pflanzlichem Eiweiß, was diese Nudeln sehr geeignet für Vegetarier und Veganer macht! Und hey, es schmeckt auch sehr gut. Die Nudeln gibt es in drei Farben: gemacht von schwarze, gründe und gelbe Sojabohnen. Ich wählte die schwarze und machte lecker herbstige Fettuccini: mit Kürbis, Spinat und Mandeln. Yummy!


NL • Ingrediënten                                            Zutaten
voor 2 personen                                                für 2 Personen

1/2 hokkaido pompoen (+- 500 g)                   1/2 Hokkaido Kürbis (+- 500 g)
100 gram spinazie                                              50 g Spinat
200 gram sojafettuccini van Delysoy              200 g Sojafettuccini von Delysoy
25 gram amandelschaafsel                               25 g Mandelstreusel
snufje zout                                                        eine Prise Salz
scheutje olijfolie                                               eine Spur Olivenöl

NL • Bereiding
1. Rooster de pompoen. Doe dit als volgt. Snijd de pompoen doormidden en lepel de pitten eruit. Leg de pompoen met de schil naar boven in een ovenschaal. Zet de schaal in een op 175 graden voorverwarmde oven. Na ongeveer een halfuur is de pompoen zacht en kan je de schil eraf trekken. 
2. Zet tien minuten voordat de pompoen klaar is water op en kook de pasta volgens de verpakking. 
3. Bak de spinazie in een pannetje. Als je verse spinazie gebruikt moet dit wat langer dan met spinazie uit de diepvries.
4. Haal de pompoen uit de oven, trek de schil eraf en snijd ik blokjes. 
5. Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Schep hier de pompoen en spinazie op.
6. Strooi het amandelschaafsel over de pasta en... eet smakelijk!

D Zubereitung

1. Grill den Kürbis. Das kannst du wie folgt machen. Schneide den Kürbis mittendurch und löffele die Kerne raus. Lege den Kürbis mit der Schalde nach oben in eine Kaserole. Setze in den auf 170 Grad vorverwärmte Ofen. Nach ungefähr einer halben Stunde ist der Kürbis weich und kann man die Schale abreißen. 
2. Setzte zehn Minuten vor der Kürbis fertig ist einen Topf Wasser für die Nudeln auf. Koche die Nudeln laut der Verpackung.
3. Brate den Spinat kurz in einer Pfanne. Falls du frischen Spinat benutzt, musst du etwa länger braten als bei Tiefkühlspinat. 
4. Nimm den Kürbis aus dem Ofen, reiß die Schale ab und schneide in kleine Würfel. 
5. Gieße die Nudeln ab und verteile sie auf zwei Teller. Gib nun den Kürbis und den Spinat darüber. 
6.  Streue das Mandelstreusel über die Nudeln und... Guten Appetit!


- NL • Ik schreef dit artikel in samenwerking met Delysoy - 

- D Ich schriebe diesen Artikel in Zusammenarbeit mit Delysoy - 

4 reacties:

  1. Oh wat tof! Ziet er nog best lekker uit ook. Knap dat je ook zo in het Duits schrijft. :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Bijzonder hè, zulke zwarte pasta. Het is erg lekker :)

      Verwijderen
  2. Heeeeel gek om te zien, maar lijkt me best lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kleur is zeker bijzonder, maar de smaak erg goed! :)

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!