Curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten

NL • De herfst vraagt om warm en stevig voedsel. Een maaltijd met geurige kruiden en lekker veel vitaminen die je beschermen tegen de koude dagen. Curry is voor mij dan ook het perfecte eten voor grijze en koude herfstdagen zoals vandaag. Kaarsjes aan, muziekje op eten maar. Heerlijk na een lange herfstwandeling of een drukke dag op school. 

• Der Herbst fragt um warmes und kräftiges Essen. Eine Mahlzeit mit duftenden Gewürzen und vielen Vitaminen, die dich gegen die kalten Tage schützen. Curry ist für mich das perfekte Essen für kalte, graue Herbsttage wie heute. Kerzen an, ein bisschen Musik dabei und lecker kochen. Super nach einem stressigen Herbstspaziergang oder einem beschäftigten Tag in der Uni. 


NL • Ingrediënten                                               Zutaten
voor 2 personen                                                 für 2 Personen
1 rode paprika                                                    1 rote Paprika
2 eetlepels rode boemboe                                  2 Esslöffel Bumbu
200 ml kokosmelk                                              200 ml Kokosmilch
2 middelgrote zoete aardappelen                       2 mittelgroße Süßkartoffeln
150 g kikkererwten                                            150 g Kichererbsen
50 g spinazie                                                      50 g Spinat
200 g (bruine) rijst                                              200 g (brauner) Reis

NL • Bereiding
1. Zet een pan water op voor de rijst.
2. Snijd de paprika in stukjes en bak die bijna gaar. 
3. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in kleine kleine blokjes.
4. Voeg de boemboe, kokosmelk en zoete aardappel aan de paprika toe. Laat het geheel ongeveer tien minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. 
5. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
6. Voeg op het laatste moment de kikkerwerten en spinazie toe, zodat deze meewarmen.
7. Giet de rijs af en verdeel over twee borden. Schep hier de curry bovenop. Eet smakelijk!

• Zubereitung
1. Setze einen Topf Wasser für den Reis auf.
2. Schneide die Paprika in Stückchen und backe sie fast gar.
3. Schäle inzwischen die Süßkartoffeln und schneide sie in kleine Würfel.
4. Füge die Boemboe, Kokosmilch und Süßkartoffeln zu der Paprika hinzu. Lasse alles ungefähr zehn Minuten köcheln bis die Süßkartoffeln gar sind.  
5. Koche unterdessen den Reis wie auf der Verpackung angegeben ist. 
6. Füge am letzten Moment die Kichererbsen und den Spinat hinzu, sodass die aufwarmen. 
7. Gieße den Reis ab und verteile ihn aud zwei Teller. Gib nun auch das Curry darüber. Guten Appetit!

CONVERSATION

3 reacties:

  1. Dit ziet er zo lekker uit! Ik heb de afgelopen tijd echt al heel vaak curry gegeten, haha, het is zo lekker warm en makkelijk en je kunt er alles in doen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) En helemaal mee eens! Ik denk niet dat ik ooit eerder zoveel curry heb gegeten haha, het is echt perfect eten voor koude herfstdagen.

      Verwijderen
  2. Ik ben hier gekomen door je naanbrood recept. Wat ziet dit er ook lekker uit! Ik ben dol op curry's dus dit moet ik maken, met het naanbrood ofcourse *kwijl*

    BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!