Sächsische Schweiz


Na ruim twee uur te hebben gezeten, springen we de trein uit. Trui weer aan, rugzak om en gaan! Ik kijk om me heen en ben overweldigd door de natuur op me heen. Ik wist dat we naar de bergen zouden gaan, maar ik had niet verwacht dat de Sächsische Schweiz zó mooi zou zijn. De hele dag liepen we tussen de rotspunten en riviertjes door. Ik maakte veel foto's van dit prachtige landschap, die ik in dit artikeltje deel.Met een grote groep Erasmusstudenten stapten we 's ochtends vroeg in de trein. Nog slaperig dronken we koffie en leerden elkaar kennen. Ruim twee uur later stapten we uit bij Kurort Rathen. Vanaf daar kan je met een klein bootje de rivier de Elbe oversteken en beginnen met wandelen. We wandelden over steile, rotsige paden en elk hoekje is nog mooier dan het vorige. Als we moe zijn, zitten we tussen de herfstbladeren en eten we Duitse broodjes. Dan gaan we weer vol energie verder.


Zo wandelen we de hele dag door dit prachtige natuurgebied in het Oosten van Sachsen. Als het bijna donker wordt, steken we de Elbe weer over en stappen we de trein in. Bij Dresden stappen we uit en eten falafel bij een kraampje. We slenteren nog wat door de stad en nemen dan weer de trein terug naar Leipzig. Door gekke spelletjes en rare verhalen proberen we elkaar wakker te houden. Iedereen is gesloopt, maar wat was het geweldig.

4 reacties:

 1. Wauw, inderdaad, wat een prachtige natuur! Al die rotsen zijn zo gaaf! Lijkt me een hele toffe plek om eens heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat jij het ook echt prachtig zou vinden daar! Zeker een keertje heengaan dus, als je de kans krijgt :)

   Verwijderen
 2. Wow, gave plek! en gezellig ook om daar met zo'n groep heen te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook zo vet om er de hele dag te wandelen. Zeker bijzonder om dat met zoveel internationale studenten te doen!

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!