Opwarmen met Sonnentor


Na een lange dag op de universiteit loop ik mijn appartementje binnen. Ik ben koud en nat van het herfstige weer en het wordt al bijna donker. Tijd om te relaxen en op te laden, zodat ik er vanavond weer helemaal tegenaan kan! Ik zoek een chill muziekje uit en zet theewater op. Ik kies een kurkumathee van Sonnentor en het hete water kleurt langzaam geelbruin. De kamer wordt gevuld met een heerlijke kruidige geur en ik kruip op bed met de thee in mijn ene hand en koekjes in de andere. 


Van Sonnentor kreeg ik een pakketje vol heerlijke kurkumathee en vegan koekjes. Heel fijn tijdens deze koude dagen! Kurkuma is een geel specerij dat een sterke, kruidige smaak heeft. Je kent de smaak misschien wel van kerriepoeder of Indiase curry. Als thee is het heerlijk verwarmend. Sonnentor heeft drie varianten. Eentje met rooibos en vanille die wat zachter van smaak is, eentje met rosenbottel en vlierbes, die lekker fruitig is en ten slotte de kruidigste en pittigste variant met gember en kardemom. 


Ik warm langzaam weer op door de kurkumathee. Het is echt een perfecte combinatie met de gemberkoekjes, die ook in het pakketje zaten. Deze plantaardige koekjes zijn gemaakt van speltmeel en zijn vrij van palmolie. Ze zijn een beetje pittig door de gember en daarom heerlijk om weer even 'wakker' te worden na een lange dag. Mijn favorieten zijn echter de maanzaadkoekjes, die lekker kruidig en notig smaken. Beide koekjes zijn echt heerlijk met een kopje kruidenthee!


Klinkt heerlijk toch? Het fijne is bovendien dat het Oostenrijkse bedrijf Sonnentor bij hun productie de natuur voorop stelt. Door biologische productie is de CO2-uitstoot van Sonnentor 25% lager dan bij conventionele landbouw. Bovendien gebruiken ze zoveel mogelijk lokale producten. Wanneer dat niet mogelijk is, zoals bij kurkuma, gaat de transport via vrachtwagens die anders leeg naar hun thuisland zouden terugkeren. Meer over de filosofie van Sonnentor kan je hier (in het Duits) lezen. Kan je gelijk een lekkere kurkumathee bestellen ;)

4 reacties:

  1. Oew thee, altijd goed! Ik drink zelf graag Clipper thee, maar dit ziet er ook goed uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa, Clipper tea vind ik ook erg lekker, vooral de chai! Eigenlijk houd ik van bijna alle thee haha en m'n kastje staat er dan ook vol mee ;)

      Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!