De grote iChoc-chocoladetest


De geur van kaneelthee vult de kamer, uit de speakers komen rustige deuntjes en de regen tikt zachtjes tegen het raam. Het is zaterdagochtend. We zitten op mijn bed en tussen ons in ligt een flinke stapel chocolade. Van iChoc kreeg ik een pakketje met zes repen chocolade. Helemaal plantaardig én biologisch. Yes! Ik nodigde twee Erasmusvrienden uit en samen deden we de grote iChoc-chocoladetest. 


Ik stel u voor: het testteam. Tereza uit Tsjechië, Carol uit Spanje en ik uit Nederland. Drie verschillende nationaliteiten, alle drie grote chocoladefans. Oh, en alle drie eten we zo plantaardig mogelijk. Uitermate geschikt om deze chocolade te testen dus. Let's start!Een voor een pakten we de repen uit. We proefden, zeiden om beurten hoe lekker we het wel niet vonden, dronken liters thee en proefden nog een keer. Uitkomst: dit is gewoon heel erg lekkere chocolade. Het beste is nog wel dat alle repen heerlijk romig smaken, zonder dat er melk in zit. In plaats daarvan gebruikt iChoc rijstemelk. De gevulde repen zijn écht goed gevuld en de smaakcombinaties zijn perfect. We konden wel blijven eten!Mijn favoriet was de Almond Orange, met geroosterde amandelen en stukjes sinaasappel. Het frisse zuur van de sinaasappel is heerlijk in combinatie met de knapperige nootjes en de zachte chocolade. Maar Tereza vond de White Nougat Crisp het lekkerst. En Carol nam het liefst de Choco Cookie mee naar huis. Kortom, we werden het er maar niet over eens welke het lekkerst was. Daarom gaven we alle repen een aantal sterretjes (een open sterretje is een half):

Almond Orange 
Romige 'melk'chocolade met stukjes sinaasappel en knapperige amandelen. Zuur én zoet, een perfecte combinatie.

White Nougat Crisp 
Romig en knapperig. Rijstemelk en hazelnootpraline. Niet zo gek dat deze de meeste sterretjes heeft, hè? 

Choco Cookie 
Pure chocolade met crunchy stukjes koek. En ja, dat is net zo lekker als het klinkt.Milk 
De minst bijzondere variant, maar perfect voor mensen die geen melk willen, maar wél melkchocolade.

White Vanilla 
Yummy! Romige witte chocolade met echte bourbon vanille. Niet te zoet, gewoon erg lekker.

Super Nut 
Zachte chocolade met grote stukken hazelnoot. Een klassieker, maar dan plantaardig. Heerlijk!Nu is het al geweldig dat de chocolade helemaal plantaardig is, lekker smaakt en de chocolade 100% ecologisch is, maar er is nog iets fijns: het plastic folietje dat om de chocolade zit, is composteerbaar. Ja, echt. Kan deze chocolade nog beter worden? Over de visie van iChoc kan je hier meer lezen. Kan je meteen een lekkere, eerlijke reep chocolade bestellen. Mmm...

9 reacties:

 1. Mmmm wat ziet die chocola er lekker uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, dit wil ik ook wel een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Zijn ze ook! De Almond Orange is mijn favoriet. Welke lijkt jou het lekkerst? :)

   Verwijderen
 4. Leuk geschreven! Ik vond zelf de white nougat tegenvallen. Jammer, want ik had er meer van verwacht. Maar fijn dat jullie ze wel lekker vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!