Tschüss, ik verhuis naar Leipzig!Ik verhuis binnenkort naar Leipzig. Of eigenlijk, morgenochtend al. Morgenochtend zit ik in de auto op weg naar een vreemde kamer in een vreemde stad. Ik ben er nog nooit geweest, maar binnenkort zal het mijn thuis zijn. Binnenkort zal ik door de straten van Leipzig lopen en ze herkennen. Maar nu is het allemaal nog nieuw. En stiekem best een beetje eng. In dit artikeltje vertel ik meer over mijn Leipzigavontuur.

Voor velen komt dit misschien een beetje uit het niks, maar eigenlijk ben ik hier al ruim een jaar bezig met voorbereiden. Het was heel veel papier- en zoekwerk, maar nu is het eindelijk zo ver: ik ga een semester in Leipzig studeren. Ik heb net mijn tweede jaar Taal & Communicatie in Amsterdam afgerond en zal mijn minor aan de Universität Leipzig volgen. Het plan is om allemaal toffe journalistiek-, communicatie- en mediavakken te volgen, dus ik heb er onwijs veel zin in!


Maar eerst ga ik verhuizen. Morgen vertrek ik voor een lang weekend naar Leipzig, met een auto vol spullen. Ik ga voor het eerst het appartementje zien waar ik komend halfjaar zal wonen. Ik ga voor het eerst door de stad lopen en voor het eerst in mijn kamer slapen. Ik ben zo benieuwd! Daarna zal kom ik nog twee weken terug naar Nederland om te werken voor ik echt alles achter me laat. Spannend, maar ook heel gaaf. Eigenlijk kan ik niet wachten!

Ik ben van plan een serie blogposts te gaan schrijven over mijn semester studeren in Leipzig. Ik ben erg benieuwd wat júllie graag zouden zien. Hotspotlijsjes? Foto's van de stad? Ervaringen op de universiteit? Of iets heel anders? Laat het me weten, ik ga binnenkort beginnen!

Foto's door Janne.

20 reacties:

 1. Wat tof zeg dat je daar heen gaat! En natuurlijk willen we alles horen hoe het daar is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa zeker! Binnenkort komen de eerste artikeltjes over Leipzig online, dus stay tuned ;)

   Verwijderen
 2. Oh wat leuk zeg! Echt een gaaf avontuur, en ik wil alles horen en zien haha<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een avontuur is het zeker haha. Het eerste artikeltje over Leipzig komt bijna online!

   Verwijderen
 3. Wauw wat leuk!! En heel spannend natuurlijk. Fijn om te lezen dat je er zo veel zin in hebt! Ik zou het heel leuk vinden wat fotootjes te zien xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook echt tegelijkertijd zo spannend, maar zo vet! Ik heb afgelopen weekend al heel wat foto's gemaakt, die zullen snel online komen :)

   Verwijderen
 4. Wauw wauw wauw! Super gaaf zeg :D heel veel plezier en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah Janna, wat spannend dat je nu eindelijk gaat. Heel veel plezier :) En je ziet er trouwens heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eindelijk inderdaad haha, heb er zo lang naar uit gekeken :) En dubbel dankjewel <3

   Verwijderen
 6. Wauw, super spannend inderdaad! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden. Ik ben zelf nog nooit in Leipzig geweest. Ik zou heel graag foto's willen zien en inderdaad hotspots zijn ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er afgelopen weekend voor het eerst geweest en de stad is echt gaaf. Heel veel leuke plekjes en een mooi, oud centrum! Er zouden zomaar eens heel veel artikeltjes online kunnen komen ;)

   Verwijderen
 7. Wat spannend inderdaad, heeel veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!