Ik woon nu echt in Leipzig


Ik woon in Leipzig. Het voelt nog zo onwerkelijk om dat te schrijven. Stiekem voelt het toch nog een beetje als vakantie. Maar ik woon er. Ik word er 's ochtends wakker, fiets door de straten, kook, feest en slaap er. Als ik mijn adres ergens moet invullen, gaat het nog niet vanzelf, zoals met mijn Nederlandse adres. Het is zo gek, maar ook zo vet. Leipzig is een geweldige stad en er is zo veel te doen. Elke dag ontdek ik nieuwe plekken, ontmoet ik nieuwe mensen en zie ik nieuwe gebouwen. En tussen al die chaos door heb ik wat foto's gemaakt, die ik vandaag met jullie deel. 

Mijn eerste zelfgemaakte eten: vegan pasta pesto met courgette en champignons. Lekker, snel en gezond.
Vanmiddag kregen we een rondleiding door de Brauerei Sternburg. Echt onwijs vet om te zien hoe het bier dat iedereen hier drinkt, gemaakt wordt. Met een flesje bier in onze hand werden we door de brouwerij rondgeleid.
Ook in Leipzig is de herfst onderweg. Over een paar dagen zal ik mijn zomerrokjes en korte topjes moeten verruilen voor truien en lange broeken.

Dit is de Universität Leipzig. Ja, echt. Ik kan gewoon niet geloven dat ik hier ga studeren.
En toen ik mijn studentenkaart vanochtend ging ophalen, had ik dit uitzicht op de binnenplaats. Vet hè? 
Dit artikel is een beetje zoals deze week: chaotisch. Ik fiets van de ene activiteit naar de andere, ben steeds met andere nieuwe mensen en probeer zo af en toe ook nog eens te slapen. Binnenkort zal het collegejaar beginnen en wordt alles weer normaler. Dan zal ik ook weer wat gestructureerder gaan bloggen. Tot die tijd ga ik lekker fotoblogjes maken en hoop ik dat jullie dat leuk vinden.

9 reacties:

 1. Ik vind het zo tof dat je nu dat woont! Je eerst zelfgemaakte eten ziet er ook te goed uit, jummmmmm. Nog veel leuke momenten toegewenst :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Laura! Ik vind het zelf ook onwijs gaaf en vind het echt leuk om zulke reacties te krijgen <3

   Verwijderen
 2. Gaaf hoor, het universiteitsgebouw is ook tof! Haha, lekker je ding doen en ik vind fotoblogjes zeker hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een bijzonder gebouw, hè? En lief van je, dankjewel <3

   Verwijderen
 3. Supergaaf, Leipzig is niet de stad waar je het eerste aan denkt als je het over in het buitenland studeren hebt. Maar juist daarom heel tof, helemaal nieuw! Ik kijk uit naar al je avonturen<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist ook echt erg weinig van Leipzig voordat ik hierheen verhuisde, maar het is zo'n vette stad. Het is ook tof om mee te maken hoe deze stad nog aan het ontwikkelen is. Dankjewel voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 4. De universiteit ziet er zo verschrikkelijk gaaf uit!! Ik hoop dat je er de beste tijd gaat hebben en het was super leuk om deze foto's te zien! Alvast heel veel succes met studeren ;) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben lekker aan het fotograferen hier, dus er zullen nog vele fotoartikeltjes online komen :)

   Verwijderen
 5. Wauw, wat een mooie universiteit! Ik kan me van Tilburg University voornamelijk herinneren hoe grijs en grauw het is, wat het studeren toch een stuk onaangenamer maakte. Daar zul jij vast geen last van hebben. ;) Veel plezier in Leipzig!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!