Hotspot: Cups and Leafs


Zin om het weekend lekker relaxed te beginnen? Loop dan vanmiddag eens binnen bij Cups and Leafs in Haarlem. Goede koffie drinken kan op talloze plaatsen, maar een speciale thee zag ik tot nu toe nog nergens op de kaart. Bij Cups and Leafs staat het menu vol bijzondere theesoorten. Wat dacht je van een Snowflake on green lake of een Black tea cappuccino? Laura en ik kropen in een hoekje bij het raam en bestelden een paar heerlijke theedrankjes. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, want echt alles klonk lekker. Dus overlegden we wat met de theerista's (die onwijs lief en behulpzaam waren), kregen we eerst een welkomsttheetje en besloten toen allebei voor een Iced Tea Shake te gaan. Laura eentje met chocolate tea en ik een groene met matcha. Zo. Onwijs. Lekker. Voor als je matcha niet kent: het is een groene thee uit Japan. De smaak is vrij sterk en dat vond ik juist heel erg lekker, omdat de shake verder vrij zoet was door het vanille-ijs. Op de eerste foto zie je onze drankjes.Cups and Leafs is ook erg mooi ingericht. Veel hout, blauw, roségouden details en fijn licht. Het zou zo mijn toekomstige woonkamer kunnen zijn. Dus bestelde ik nog een Latte Wheat Tea, een soort café latte, maar dan met thee. Het smaakte een beetje aards en een beetje naar havermout. Bijzonder, maar erg lekker. Het liefst had ik nog de hele dag bij Cups and Leafs gezeten, zo relaxed was het er. De drankjes zijn er helaas niet goedkoop (gemiddeld 3 à 4 euro), maar voor dat geld drink je wel écht iets lekkers en bijzonders. Een goed begin van het weekend dus!


11 reacties:

 1. Hee ik woon in Haarlem en ik ben Cups and Leafs nog nooit tegengekomen. Foei ;) Het ziet er inderdaad heel gezellig uit! Haha door jouw foto's wil ik er wel een keertje naar toe :) Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je wat te doen dit weekend ;) Het zit in de Zijlstraat, naast het pand waar vroeger Douwe Egberts zat. Laat me weten hoe je het vond!

   Verwijderen
 2. Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zelf echt gek op theetjes, dus het zou echt wat voor mij zijn. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh dan vind je Cups and Leafs zeker leuk. Keertje heengaan dus :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuke plek is dit! Ik wil nu heel graag hiernaartoe gaan! Helaas kom ik niet zo snel in Haarlem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een keertje een dag vrij hebt, is Haarlem echt onwijs leuk om naar toe te gaan. Er is veel te zien en te doen :) Je kan eens in mijn archieven kijken voor meer hotspots en musea in Haarlem. Maak je er gewoon een dagje van!

   Verwijderen
 4. Ooh dit ziet er zo gezellig uit!! En ja ik houd ook van thee <3. Alleen Haarlem is ver :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er wel echt heel erg lekker en leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lijkt me echt super! het ziet er zo goed uit.
  helaas kom ik nooit in haarlem, zou er bijna
  heen gaan als ik dit zo zie, haha oeps !

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke hotspot! Ik ben altijd opzoek naar dit soort adresjes. Ik heb het meteen opgeslagen!

  BeantwoordenVerwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!