Het eerste weekend in Leipzig


Donderdagochtend heel vroeg rijden we Leipzig binnen. Ik heb kriebels in mijn buik. Ik kijk hier al zolang naar uit, maar nu ik er echt ben, voelt het ook echt. Dit zijn de straten waar ik de komende tijd nog honderden keren zal lopen. Hier ga ik fietsen. Hier ga ik studeren. Hier ga ik wonen. En hoe spannend ik dat ook vind, ik heb er steeds meer zin in. Leipzig heeft een prachtig historisch centrum met overal leuke cafeetjes, gezellige pleinen en interessante plekken. En natuurlijk: mijn eigen appartementje. Ik haalde 's ochtends meteen de sleutels op bij de huisbaas, liep de acht trappen van het gebouw op en deed voor het eerst de deur van mijn kamer open. En het is mooi! Goed, er moest nog heel veel gebeuren (lees: de student voor mij hield niet zo van schoonmaken), maar nu is het echt zoals ik had gehoopt. Ik zal binnenkort ook foto's van mijn appartementje laten zien, als jullie dat leuk vinden!'s Avonds vierden we mijn eerste eigen huisje met sushi. Lekker buiten in het gras in de avondzon. Met uitzicht op mijn appartement, dat goed te herkennen is aan de rood-paarse gordijnen. De rest van het weekend hebben we nog wat dingetjes geregeld en lekker door de stad gelopen. Met elke stap die ik door Leipzig zette, kreeg ik meer zin om er te gaan wonen.Even afsluiten met een foto van het uitzicht vanuit mijn appartement. Wonen op de achtste verdieping heeft zo zijn voordelen, denk je niet? Volgende week zaterdag stap ik in de Flixbus naar Leipzig. Deze keer voor het echt. In mijn eentje. Een enkeltje Leipzig. Als ik eraan denk, krijg ik weer kriebels in mijn buik. Van enthousiasme deze keer.

16 reacties:

 1. De foto's zijn wel weer super mooi. Ook wel spannend hoor die 8e verdieping, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja haha, maar ik ben heel blij dat ik zo hoog woon, want het uitzicht is echt top :)

   Verwijderen
 2. Wat super fijn dat je het helemaal goed hebt daar en ik zou inderdaad graag zien waar je woont. Helemaal niet nieuwsgierig hoor, haha. Geniet ervan meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Iris! En ik zal binnenkort een artikel over mijn kamer gaan maken :)

   Verwijderen
 3. Hoe vet dat je daar gaat wonen?!! Ziet er prachtig uit. Heel veel plezier. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's en ik ben echt benieuwd naar je appartementje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel <3 Ik geloof dat je niet de enige bent, dus ik ga snel een artikeltje maken!

   Verwijderen
 5. Wat fijn dat je het daar naar je zin hebt! Ik ben wel benieuwd naar je appartement

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je! Stay tuned, want dat artikel over mijn appartementje gaat er zeker komen ;)

   Verwijderen
 6. Ohh spannend! Leipzig ziet er wel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stad is ook echt veel mooier en vetter dan ik had verwacht :) Maar spannend blijft het inderdaad!

   Verwijderen
 7. Wat een geweldig avontuur! Heel veel plezier en succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wat ontzettend leuk!
  geniet er maar van. die laatste
  foto is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik kan ook echt nog niet geloven dat dát mijn uitzicht is :)

   Verwijderen

Elke reactie brengt een grote glimlach op mijn gezicht. Bedankt!